Επαγγελματικές συναντήσεις της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην «Philoxenia 2016»

Συναντήσεις με 35 tour operators και τουριστικούς πράκτορες από 20 χώρες πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι τη περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην 32η διεθνή τουριστική έκθεση «Philoxenia 2016», που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα επαγγελματικών συναντήσεων (b2b) από την διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας κα Αγγελική Πολυτάκη και την υπάλληλο του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χίου κα Δέσποινα Μενή με εκπροσώπους από τις χώρες Ολλανδία, Γερμανία, Τουρκία, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Βέλγιο, Ουκρανία, Ισπανία, Λιθουανία, Ινδία, Ρωσία, Γαλλία, Κύπρο, Νορβηγία και Λίβανο,

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε για νέους, τουριστικά μη κορεσμένους προορισμούς, για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και κυρίως για δραστηριότητες (activities), καθώς και για τα τοπικά προϊόντα των νησιών και την γαστρονομία τους.

Στο περίπτερο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παρευρέθησαν εκπρόσωποι των δήμων Σάμου και Χίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, του τουριστικού συλλόγου Θέρμων Ικαρίας, καθώς και επαγγελματίες όλων των νησιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με τουριστικούς επαγγελματίες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Στην έκθεση συμμετείχε με ξεχωριστό περίπτερο ο δήμος Λήμνου.