Επανάληψη της κτηματογράφησης στην Ιωνία ζητά ο αντιπεριφερειάρχης

Να γίνει διορθωτική κτηματογράφηση στο σύνολο κι όχι σε τμήματα του πρώην δήμου Ιωνίας, με πλήρη και αναλυτική ενημέρωση των κατοίκων και χρήση ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής και απεικόνισης (GPS), ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.

Επισημαίνει ότι «κατά τη διαδικασία κτηματογράφησης περιοχών των πρώην δήμων Ιωνίας και Ανέμωνα της Χίου (η οποία ξεκίνησε το 1999) παρατηρήθηκε σωρεία σφαλμάτων τα οποία οφείλονται στην ελλιπέστατη ενημέρωση   των κατοίκων και στη χρήση απαρχαιωμένων συστημάτων καταγραφής και απεικόνισης.

Παρά τις 3 διαδοχικές διαδικασίες επαναπροσδιορισμού και διορθώσεων, τα σφάλματα παραμένουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων στους κατοίκους των οικισμών κυρίως σε σχέση με μεταβιβάσεις, αγοραπωλησίες κ.λπ., ενώ βλέπουν τις περιουσίες τους να τίθενται υπό αμφισβήτηση. Αυτό έχει επισημανθεί σε πλείστες περιπτώσεις τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους προέδρους των οικισμών του πρώην δήμου Ιωνίας Χίου».

Ο κ. Κάρμαντζης ζητά, τέλος, εν όψει της επέκτασης της κτηματογράφησης στο σύνολο της Χίου να γίνει επαναπροσδιορισμός και διόρθωση των σφαλμάτων στο σύνολο και όχι σε τμήμα του πρώην δήμου Ιωνίας Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια