Επέκταση του τρίτου μνημονίου το τεχνικό πρόγραμμα, κατά την Λαϊκή Συσπείρωση

Συνένοχο του κράτους στην αντιλαϊκή πολιτική, στην πολιτική φτωχοποίησης μέσω της εξεύρεσης πόρων από τους δημότες υπό μορφή φόρων, μετατρέπει την δημοτική αρχή το τεχνικό πρόγραμμα, που εγκρίθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, την περασμένη Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση..

Η δημοτική αρχή, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΛΑΣ «πέταξε στα άχρηστα, για δεύτερη χρονιά, όλες τις προτάσεις των τοπικών συμβουλίων, προκειμένου να είναι προσαρμοσμένο στις οδηγίες και υποδείξεις των παρατηρητηρίων, αλλά  όχι στις ανάγκες των δημοτών. Δεν είναι τυχαίο ότι η αποτύπωση του προγράμματος δεν γίνεται ανά διαμέρισμα, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκριση μεταξύ των κατά τόπους κοινοτήτων.

Ενώ τα συνεχιζόμενα έργα πέρσι ήταν τα 3/4 των νέων έργων, φέτος σχεδόν εξισώθηκαν, αποδεικνύοντας έναν φαύλο κύκλο έργων, ώστε από χρονιά σε χρονιά να εγγράφονται ξανά και ξανά τα έργα και μάλιστα τα υπόλοιπά τους να παρουσιάζονται και ως νέα έργα».

Η ΛΑΣ, που στο δημοτικό συμβούλιο καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα 2016 του δήμου Χίου, χαρακτηρίζοντάς το ως «επέκταση του 3ου μνημονίου», διεκδικεί:

– Την πάγια και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ÿ- Τα παρακρατημένα χρήματα στο δήμο, που είναι πάνω από 60 εκατ. ευρώ.

Ÿ- Την φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45%.