Επεμβαίνει ο εισαγγελέας για το τιγκαρισμένο θέατρο του Καστρομηνά, στη Χίο

Ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Χίου αναμένεται – σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του astraparis.gr -να τεθούν, αύριο Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι εμπλεκόμενες αρχές της Χίου για την απαράδεκτη και εν δυνάμει επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήθηκε το βράδυ της Τρίτης 29 Αυγούστου 2023, στο υπερπλήρες θέατρο του Καστρομηνά, στη Χίο.

Από το πρωί σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, αστυνομία, πυροσβεστική, υγειονομικό και δήμος Χίου ασχολούνται με την υπόθεση, τόσο σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για την έκδοση υπεράριθμων εισιτηρίων, όσο και για τους κινδύνους εξ αυτής της κατάστασης, περιλαμβανομένης της ασφάλειας των θεατών, αλλά και των εγκαταστάσεων πυρασφάλειας του θεάτρου.

Οι πληροφορίες του astraparis.gr αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο. Οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας εταιρείας της θεατρικής παράστασης, που έλαβε χώρα χθες βράδυ (Η πόρνη από πάνω), υποστήριζαν χθες βράδυ ότι έκοψαν περίπου 1200 έως 1300 εισιτήρια.

Η επίσημη τυπική χωρητικότητα του θεάτρου, όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της ΔΗΚΕΧ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Χίου), που διαχειρίζεται το θέατρο, είναι 1345 άτομα, εκ των οποίων 782 στις κερκίδες και 563 σε καρέκλες.

Τώρα, καλούνται οι υπεύθυνοι να εξηγήσουν πώς οι θεατές που είχαν στην διάθεσή τους εισιτήρια κατέλαβαν όλους τους χώρους (διαζώματα, σκάλες κ.λπ.) και πολλοί έμειναν κι έξω από το θέατρο, κάτι που ήταν πασιφανές, έγινε αντιληπτό από την αστυνομία που έφτασε στον χώρο και που εν τέλει χρειάστηκε να περάσει μισή ώρα, να αποσυμφορηθεί κάπως ο χώρος για να αρχίσει η παράσταση.

Προφανώς και αυτό βρίσκεται στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα, υπόψη του οποίου θα τεθούν αύριο όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα διαταχθεί να διενεργηθεί έλεγχος και να παρασχεθοούν στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των εισιτηρίων που κόπηκαν από την διοργανώτρια εταιρεία, ενώ αντικείμενο έρευνας είναι αν τυχόν διανεμήθηκαν προσκλήσεις ή αν μπήκαν στο θέατρο άνθρωποι χωρίς να έχουν στην διάθεσή τους εισιτήρια.

Σε ό,τι αφορά τον δήμο Χίου και ειδικότερα την ΔΗΚΕΧ αυτονόητο είναι η παροχή εξηγήσεων και διευκρινίσεων αν ελέγχθηκε εκ μέρους της η τήρηση των όρων του συμβολαίου από την διοργανώτρια εταιρεία και αν ελέγχθηκαν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα.

Πάντως και για να… μην πέφτουν κάποιοι από τα σύννεφα, πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογες καταστάσεις, που δεν έπεφτε καρφίτσα στο θέατρο του Καστρομηνά, με κατειλημμένους όλους τους χώρους (διάδρομοι, σκάλες κ.λπ.), δημιουργήθηκαν σε ακόμα δύο περιπτώσεις μουσικών συναυλιών εφέτος τον Αύγουστο.