Έπεσε η πρώτη καμπάνα για τα… καμώματα της δημοτικής αρχής Χίου στα Σαλάγωνα

Αργεί, αλλά δεν λησμονεί. Κι έτσι σχεδόν ένα χρόνο μετά ήρθε τώρα το πρώτο πρόστιμο σε βάρος δήμου Χίου για τις αυθαίρετες επεμβάσεις στα Σαλάγωνα.

Το λιμεναρχείο Χίου επέβαλε στον δήμο πρόστιμο 15.600 ευρώ για επέμβαση (από την υπηρεσία καθαριότητας) και αλλοίωση του αιγιαλού σε έκταση 105 τετραγωνικών μέτρων, με βάση την αυτοψία, η οποία είχε διενεργηθεί στις 18 Ιουλίου 2022 από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και το αστυνομικό τμήμα Μαστιχοχωρίων.

Τι Αγγέλια, τι Σαλάγωνα, η αυθαιρεσία ίδια απ΄ άκρη σ΄ άκρη

Το πρόστιμο έπεσε για παρεμβάσεις στα Αγγέλια κι όχι στα Σαλάγωνα, μας ενημερώνουν κάποιοι αναγνώστες και πράγματι στα Αγγέλια αναφέρεται το έγγραφο του λιμεναρχείου Χίου. Διευκρινίζουμε, λοιπόν, ότι είτε Αγγέλια, είτε Σάλαγωνα (δίπλα δίπλα είναι), η δημοτική αρχή Χίου έχει ανασκολοπίσει όλη την περιοχή κι αυτό είναι η ουσία της υπόθεσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι επεμβάσεις των συνεργείων του δήμου Χίου στα Σαλάγωνα είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ακόμα και εντός της δημοτικής αρχής, που είχαν – μάλιστα – οδηγήσει σε παραίτηση του αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Βεργίτση, λόγω της κόντρας που είχε με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννη Ξενάκη.

Για τις ίδιες αυθαίρετες επεμβάσεις στον υδροβιότοπο της περιοχής είχε εκδώσει απόφαση και το αρμόδιο τμήμα περιβάλλοντος της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που καλούσε τον δήμο Χίου να συμμορφωθεί και να επαναφέρει τον υδροβιότοπο στην πρότερη μορφή του.

Ακολουθεί το έγγραφο επιβολής του προστίμου από το λιμεναρχείο Χίου