Έπεσε σε ξέρα η νησιωτική πολιτική της κυβέρνησης (βίντεο)

Στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εστίασε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του Προϋπολογισμού για το 2023, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 κατά την τοποθέτηση του άσκησε κριτική σε μια σειρά από θέματα:

– Ως προς τη Νησιωτική Πολιτική, τόνισε ότι οι δαπάνες τις κυβέρνησης παραμένουν όλα τα χρόνια της διακυβέρνησής ΝΔ σε ανεπαρκή επίπεδα. Όχι μόνο ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για γενναία επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου δεν προχώρησε, αλλά οι συστηματικές καθυστερήσεις στην πληρωμή των δικαιούχων έχει εξοργίσει, όπως σημείωσε, κατοίκους και επιχειρήσεις των νησιών.

– Αναφορικά με τα λιμάνια, άσκησε κριτική τόσο στην απουσία μιας συνεκτικής λιμενικής πολιτικής – βλέπε πρόσφατη άτακτη υποχώρηση για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης – όσο και στη βασική επιλογή της ΝΔ που συνίσταται σε ιδιωτικοποιήσεις περιφερειακών λιμανιών της χώρας, με τάση μάλιστα δημιουργίας μονοπωλίου. Παράλληλε στηλίτευσε τα ανεπαρκή κονδύλια που προβλέπει ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου για την πραγματοποίηση των αναγκαίων λιμενικών έργων, κυρίως στα νησιά.

– Ως προς τη Ναυτική Εκπαίδευση, «η κυβέρνηση το έχει τερματίσει» ανέφερε ο Α. Μιχαηλίδης, κάνοντας λόγο για τη διαχειριστική αποτυχία με το θέμα των συνταξιούχων ναυτοδιδασκάλων, το οποίο παρέλυσε το διδακτικό έργο σε ΑΕΝ και ΚΕΣΕΝ, αλλά και για την επιλογή της ΝΔ να προωθήσει την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση, κάτι που ισοδυναμεί με απαξίωση των δημόσιων Σχολών.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε προφανές το ότι μια νέα διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έχει πολύ έργο να επιτελέσει «και στον τομέα της ναυτιλίας και να αναλάβει εκ νέου νέες εμβληματικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη της νησιωτικότητας».

Σχόλια