Επί ποδός πολέμου Βροντάδος, Λαγκάδα και Συκιάδα

Ετοιμοπόλεμοι, όπως άλλωστε αναμενόταν οι κάτοικοι του Βροντάδου, της Λαγκάδας και της Συκιάδας ήδη συντονίζουν την αντίδρασή τους στην δημιουργία δομής προσφύγων και Μεταναστών στο Θόλος κατ’ εντολήν υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και σε αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Τα τοπικά συμβούλια των τριών κοινοτήτων συνεδριάζουν σήμερα Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 στις 18:00, του Βροντάδου διαδικτυακά λόγω covid και τα άλλα δια ζώσης.

Για ψήγματα ρεβανσισμού από την κυβέρνηση και τον υπουργό κ. Νότη Μηταράκη, μιλά η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βροντάδου κα Μαριάννα Πελαντή, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά δυσάρεστες τις εξελίξεις.

Αύριο στις 11:00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση,  στις 17: 00 στην Συκιάδα.

Την Κυριακή, επίσης, προγραμματίζεται λαϊκή συνέλευση στην Λαγκάδα, καιρού επιτρέποντος σε εξωτερικό χώρο, αλλιώς τηρώντας τα μέτρα προστασίας λόγω covid ανά περιοχές.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καρδαμύλων κ. Νίκος Βασιλάκης δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή του στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Βροντάδου, Λαγκάδας και Συκιάδας. Προσώρας δεν έχει συνεδριάσει το συμβούλιο των Καρδαμύλων για να πάρει θέση στην συγκεκριμένη επιλογή του κ. Μηταράκη για το Θόλος, ωστόσο δηλώνει ότι «πρέπει να βρεθεί μια λύση που να μην ενοχλεί τα χωριά μας».

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο Χίο σήμερα το απόγευμα με τις αντιπολιτεύσεις να βάλλουν κατά της δημοτικής αρχής για την στήριξη που παρέχει στον σχεδιασμό Μηταράκη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια