Επί της υποδοχής Πλεύρη και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου

Πρόσκληση στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να δώσουν δυναμικό παρών την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 και ώρα 8 το πρωί στο νοσοκομείο Χίου, κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη, απευθύνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, το οποίο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί τα μέλη να συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 8 π.μ. στο “Σκυλίτσειο” νοσοκομείο, να καλωσορίσουμε τον υπουργό Υγείας Πλεύρη όπως του αρμόζει.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. που τρία χρόνια τώρα έχει αφήσει ανοχύρωτα τα νοσοκομεία, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, βάζει ταφόπλακα στη δημόσια υγεία. Το νησί μας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα: Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη, για ειδικότητες στο νοσοκομείο κλείνονται ραντεβού ακόμα και μετά το 2023!!!

Οι εργαζόμενοι (όσοι έχουν τη δυνατότητα) αναγκάζονται να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, αναζητώντας υπηρεσίας υγείας σε ιδιωτικά κέντρα υγείας. Τη στιγμή που, έχουν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τα καύσιμα, τους αβάσταχτους λογαριασμούς του ρεύματος, τις κατασχέσεις σε λογαριασμούς από τον δήμο Χίου. Κι ενώ όλα παίρνουν την ανιούσα οι μισθοί είναι καθηλωμένοι εδώ και δέκα χρόνια, που ενώ μας φτωχοποιεί θεωρώντας την υγεία κόστος, δίνει απλόχερα πακτωλό χρημάτων για νατοϊκούς εξοπλισμούς, μετατρέποντας τον λαό σε στόχο αντιποίνων και καλοπληρωτή στους ανταγωνισμούς των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει με τα υποτιθέμενα μέτρα που έχει πάρει. Μέτρα για να ρίξει στάχτη στα μάτια, αλλά στην πραγματικότητα εξαγριώνει περισσότερο τους εργαζομένους. Αυτή η οργή χρειάζεται να μετατραπεί σε οργάνωση στα σωματεία μας.

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Καλούμε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την πολιτική, προσπερνώντας την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου που αφήνει την αντιπαράθεση μόνο στον χαρτοπόλεμο και μάλιστα για επιμέρους ζητήματα.

Το ζήτημα της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους, αφορά κάθε εργαζόμενο. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να δώσουν δυναμικό παρών τη Δευτέρα 8 π.μ. στο νοσοκομείο Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια