Έπιασαν τόπο οι διαμαρτυρίες, για τον σκουπιδότοπο στον Μηλιγκά

Έπιασαν τόπο, τελικά, οι διαμαρτυρίες του Συλλόγου Οικολογίας και Περιβάλλοντος για τον Μηλιγκά και την απαράδεκτη – ίσως και επικίνδυνη – κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο νταμάρι της περιοχής και σε σημείο κοντά στις γεωτρήσεις, όπου ο δήμος Χίου εναπόθετε προσωρινά ογκώδη απορρίμματα μέχρι την μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ.

Μετά και την τρίτη κατά σειρά ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου, στον δήμο Χίο αποφάσισαν να το ξανασκεφτούν, ορίζοντας αυτή τη φορά ως νέο σημείο συλλογής των συγκεκριμένων απορριμμάτων το εγκαταλελειμμένο νταμάρι στο Θόλος.

miligas 5

«Εκεί όπου σύντομα θα υπάρξει και η άδεια αποκατάστασης θα μεταφέρονται τα κλαδιά όπου θα θάβονται σε μια τρύπα που έχει αφήσει η λατομική λειτουργία, ενώ τα ογκώδη απορρίμματα θα παραμένουν έως ότου συμπληρωθεί ένα φορτηγό και κατόπιν θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ», δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα καθαριότητας αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μπελέγρης.

Όπως διευκρίνισε, η τακτική αυτή επιλέγεται, ώστε να γίνεται οικονομία στα δρομολόγια, αφού η μεμονωμένη μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ κρίνεται τελείως ασύμφορη.