Επιχείρηση από την ΔΕΥΑΧ για το άδειασμα του Σαραπιού (βίντεο)

Η ΔΕΥΑΧ άρχισε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2019, να στήνει αντλίες για την απάντληση των υδάτων από το γεμάτο και κορεσμένο φράγμα του Σαραπιού.

Γερανοφόρο όχημα έχει ήδη τοποθετήσει τη μια αντλία κι αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να τεθεί σε λειτουργία

Τα νερά που θα αντλούνται θα παροχετεύονται στο ρέμα κάτω από το πρόφραγμα προκειμένου να αποτραπεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο περαιτέρω διάβρωσης.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι από πολλά σημεία στις άκρες αλλά και στο κέντρο του προφράγματος αναβλύζουν μεγάλες ποσότητες νερού, δείγμα ότι το πρόφραγμα έχει ήδη υποστεί διάβρωση σε βαθμό που ουδείς αυτή τη στιγμή μπορεί να γνωρίζει.

Εκτός από τις αντλίες της ΔΕΥΑΧ στην επιχείρηση αναμένεται ότι θα προστεθούν και άλλες αντλίες κατά πάσα πιθανότητα από εργοληπτικές επιχειρήσεις.

Στο σημείο του φράγματος μαζί με τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ βρίσκονται ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής της επιχείρησής κ.κ. Παντελής Νεαμονίτης και Πέτρος Καλογεράκης που συντονίζουν το έργο των συνεργείων.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια