Επιχείρηση «φίμωση» από την Κανταράκη – Στην Βουλή το θέμα από τον Μιχαηλίδη (βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από την διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη η επιχείρηση φίμωσης των εκπροσώπων των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, θέμα που κατήγγειλε στην Βουλή ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στην χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στα συνεχιζόμενα φαινόμενα κακοδιοίκησης στο νοσοκομείο Χίου και κατέθεσε στην Βουλή την επιστολή (δημοσιεύεται κατωτέρω) με τα καταγγελλόμενα από τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου.

Απευθυνόμενος δε στον παριστάμενο υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, αφού τόνισε ότι το θέμα της κακοδιοίκησης επανειλημμένα έχει έρθει στην Βουλή, αναφέρθηκε στα νέα έργα και τις ημέρες της διοικήτριας. «Κύριε υπουργέ, νομίζω ότι κάποια στιγμή αυτά τα πράγματα πρέπει να τα απαντήσετε», κατέληξε την αναφορά του ο κ. Μιχαηλίδης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκπροσώπων των εργαζομένων, όπως αυτές διατυπώνονται σε ανοικτή επιστολή τους προς τον διοικητή της 2ης υγειονομικής περιφέρειας, με κοινοποίηση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τους βουλευτές Χίου, την ΠΟΕΔΗΝ και το ΣΕΣΝΟΧ, η πρόεδρος και διοικήτρια με το με Α.Π. 5004/8.4.2022 έγγραφό της κατ΄ ουσίαν τους απαγορεύει:

1) Την πρόσβαση στον φάκελο με τις εισηγήσεις των θεμάτων που εισάγονται στο διοικητικό συμβούλιο για λήψη αποφάσεων.

 2) Την υπογραφή των επίσημων πρακτικών των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, προς έλεγχο και βεβαίωση των θέσεών τους.

Tο δεύτερο θέμα ο astraparis.gr είχε πρόσφατα αποκαλύψει, επισημαίνοντας ότι η κα Κανταράκη εισάγει νέα ήθη στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Χίου.

Η ανοικτή επιστολή των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου

epistoli_melon d.s. 4.5.2022

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας βαθύτερα στην αγκαλιά των ιδιωτών

Στην τοποθέτησή στην συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας ο κ. Μιχαηλίδης:

Αρχικά ανέδειξε ενδεικτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα της υγείας τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως η οριακή λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού στην Ικαρία και του – υποτίθεται πολυδύναμου – ιατρείου στη Θύμαινα, η απολύτως ανεπαρκής στελέχωση του ΕΚΑΒ στη Χίο εδώ και πολύ καιρό, αλλά και τα συνεχιζόμενα φαινόμενα κακοδιοίκησης στο νοσοκομείο Χίου.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου, παρατήρησε εισαγωγικά ότι εμπνέεται από τον στόχο της περαιτέρω ενίσχυσης του ιδιωτικού πόλου και τη συνέχιση της καθήλωσης των δημόσιων δαπανών στην υγεία σε επίπεδα ουραγών της Ευρώπης, σαν να μην συνέβη δηλαδή τίποτε τα τελευταία δύο χρόνια ή σαν να μην εξελίσσεται νέα κοινωνικοοικονομική κρίση. «Τόσο απλά, τόσο δεξιά», τόνισε.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε σε επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου, κυρίως σε εκείνες που αφορούν τον «προσωπικό γιατρό». Σημείωσε πως η ψευδεπίγραφή αυτή μεταρρύθμιση δεν παρουσιάζει μόνο σοβαρά κενά και ασάφειες ως προς την πρακτική εφαρμογή της, αλλά και με σαφή τρόπο «σπρώχνει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας βαθύτερα στην αγκαλιά των ιδιωτών», χωρίς να ακουμπά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησής της, ταυτόχρονα απαξιώνοντας τον θεσμό των ΤΟΜΥ που εισήγαγε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταληκτικά, ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε ακατανόητη την απαλοιφή από την κατηγορία των άγονων Α΄ κατηγορίας μιας σειράς ορεινών, αλλά και νησιωτικών περιοχών, όπως η Σάμος και η Χίος, κάτι που συνιστά όπως τόνισε περαιτέρω υπονόμευση από την κυβέρνηση της Ν.Δ. της συνταγματικής επιταγής για την νησιωτικότητα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια