Επιχείρηση φθοράς της αντιπολίτευσης με αφορμή τον αναπτυξιακή εταιρεία Χίου

Τον «λίθον του αναθέματος» της κοινής γνώμης της Χίου κατά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προετοιμάζει μεθοδικά η δημοτική αρχή Κάρμαντζη, με αφορμή την αποχή τους από την συζήτηση του επίμαχου θέματος που αφορά την λεγόμενη αναπτυξιακή εταιρεία.

Τούτο ομολόγησε εμμέσως ο γενικός γραμματέας του δήμου Χίου και επίδοξος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, όπως ευθέως παραδέχθηκε, κ. Αντώνης Ζερβάκης, ο οποίος επέρριψε ευθύνες και κατηγόρησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την… στασιμότητα της δραστηριότητας του δήμου!

Είπε χαρακτηριστικά ότι η αποχή τους από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου σημαίνει ότι δεν λαμβάνονται αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα του δήμου. Αυτό θέλουν; Την στασιμότητα;

Σε παρατήρηση δε ότι η αποχή αφορά μόνον ένα θέμα αυτό της αναπτυξιακής εταιρείας ο κ. Ζερβάκης απέφυγε επιμελώς να δώσει λύση και διέξοδο.

Ψάχνουν απεγνωσμένα για τον 14ο σύμβουλο που θα δώσει απαρτία

Στην σημερινή, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, συνέντευξη Τύπου έκανε σαφές ότι αν αύριο Παρασκευή δεν σημειωθεί απαρτία και δεν πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα πάει σε επόμενη, οπότε για την απαρτία απαιτείται η παρουσία του 1/3 των μελών του Δ.Σ., 14 σύμβουλοι για την ακρίβεια, που δεν διαθέτει η δημοτική αρχή Κάρμαντζη (έχει 13 συμβούλους).

Ο κ. Ζερβάκης απέφυγε να δώσει προοπτική επί του θέματος, αν στην τρίτη αυτή με μειωμένη παρουσία συμβούλων συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν επιτευχθεί και πάλι απαρτία.

Την ίδια στιγμή κυκλοφορούν κάποιες φήμες ότι το θέμα θα κλείσει στην τρίτη συνεδρίαση, κάτι που παραπέμπει ευθέως είτε σε εξασφάλιση μιάς ακόμα – της 14ης και κρίσιμης ψήφου – από σύμβουλο της αντιπολίτευσης, είτε σε υπαναχώρηση ολόκληρης παράταξης, κάτι που μάλλον δεν είναι πιθανόν.

Κατά τα λοιπά, κ. Ζερβάκης υπεραμύνθηκε της επιλογής της δημοτικής αρχής για την δημιουργία της εταιρείας, η οποία – όπως τόνισε – θα αξιοποιήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους για έργα, κάτι που δεν μπορεί να πράξει σήμερα η τεχνική υπηρεσία του δήμου Χίου, λόγω φόρτου εργασίας και μειωμένου προσωπικού. Από τα έσοδα δε (προμήθεια 6%) από την εκτέλεση των έργων του δήμου θα χρηματοδοτούνται οι δαπάνες της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό και τους μισθούς του, είπε ότι αυτοί θα είναι χαμηλότεροι εκείνων των δημοτικών υπαλλήλων, παρουσίασε δε και σχετικά στοιχεία από τις υπηρεσίες του δήμου.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι επιθυμεί να είναι ο ίδιος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, την οποία εκείνος ξεκίνησε και πονά την υπόθεση, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια