Επιδημία αποχωρήσεων από την επιτροπή για τον διαγωνισμό καθαριότητας του νοσοκομείου Χίου

Μετ΄ εμποδίων πορεύεται ο διαγωνισμός για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας του νοσοκομείου Χίου, αφού μετά την ακύρωση της διακήρυξης από την Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), όλα – θεωρητικά – ξεκινούν από την αρχή.

Στην κατεύθυνση αυτή συγκροτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2022 πενταμελής επιτροπή, πού αποτελείτο από τα ίδια μέλη με την αρχική του διαγωνισμού (Μάρτιος 2021), με έργο την σύνταξη των νέων τεχνικών προδιαγραφών και την προσαρμογή στις κατευθύνσεις της απόφασης της ΑΕΠΠ.

Χθες, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, αναρτήθηκε στην Διαύγεια η από 14 Φεβρουαρίου 2022 απόφαση της διοικήτριας κας Ελένης Κανταράκη, με την οποία ανακαλεί την προηγούμενη απόφασή της περί του ορισμού της επιτροπής, χωρίς να δίδεται κάποια εξήγηση γι΄ αυτό.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης φαίνεται ότι υπάρχουν έγγραφα από 11 και 14 Φεβρουαρίου 2022 δύο εκ των μελών της επιτροπής, τα οποία δεν αναφέρουν περί τίνος πρόκειται, πλην – όμως – παραπέμπουν ευθέως σε παραίτηση ή αποχώρηση από την επιτροπή, όπως – άλλωστε – αναφέρουν και οι σχετικές πληροφορίες μας.

Οι δύο υπάλληλοι που αποχωρούν από την επιτροπή θεωρούνται έμπιστα πρόσωπα της διοικήτριας, γεγονός που παραπέμπει είτε ότι υπάρχει ζήτημα εμπιστοσύνης για την συμμετοχή τους, είτε οι ίδιες για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί ζήτησαν να αποχωρήσουν.

Βέβαια, το τελευταίο δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, καθότι η συμμετοχή υπαλλήλων στις κάθε είδους επιτροπές του νοσοκομείου Χίου είναι κατά κάποιον τρόπο μέσα στα καθήκοντά τους, ενώ έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο κίνησης πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος υπαλλήλου που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κάποια επιτροπή.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στον astraparis.gr αναφέρουν ότι μετά την ακύρωση του διαγωνισμού από την ΑΕΠΠ, η οποία γενικώς επικαλείται πλημμέλεια στους όρους της διακήρυξης, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έχει βαρύνει και η συμμετοχή στην υπόψη επιτροπή θεωρείται τουλάχιστον… αγχωτική υπόθεση.

Ακολουθεί η απόφαση ανάκλησης της επιτροπής

anaklisi_epitropis 15.2.2022

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια