Επίδομα κορονοϊού για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου διεκδικεί το ΣΕΣΝΟΧ

Να συμπεριληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χίου, μηδενός εξαιρουμένου, στις καταστάσεις που θα σταλούν από την διοίκηση στο υπουργείο Υγείας, για το προσωπικό που απασχολήθηκε στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, με σκοπό την χορήγηση εκτάκτου επιδόματος, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).

Στην επιστολή του προς το υπουργείο Υγειας, τη 2η ΥΠΕ και την διοίκηση του νοσοκομείου, την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, το ΣΕΣΝΟΧ τονίζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί για άλλη μια φορά να διχάσει τους εργαζόμενους των δημόσιων μονάδων υγείας. Kαλώντας τις διοικήσεις των νοσοκομείων να αποστείλουν ονομαστικές καταστάσεις όσων απασχολήθηκαν με περιστατικά Covid-19, αποκλείοντας ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων.

Προσθέτει δε ότι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου έρχεται σε επαφή και μπορεί να διαχειριστεί σε όλους τους τομείς του περιστατικό covid-19 εκ παραδρομής, όπως και έχει συμβεί.

Καλεί, τέλος, όλους τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα του “διαίρει και βασίλευε” και «ενωμένοι, συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε».

Απεργία την Πέμπτη και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου

Το ΣΕΣΝΟΧ σημειώνει ότι την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 συμμετέχει μαζί με τους συναδέλφους μας από τις υπόλοιπες δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας στην απεργία, ενώ την ίδια ημέρα και ώρα 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί με πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ συμβολική απεργιακή συγκέντρωση ε επίπεδο Δ.Σ. στην πύλη του νοσοκομείου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια