Επικοινωνιακό σόου Μηταράκη

Στην ολιγόωρη επίσκεψη του κ. Γιάννη Μουζάλα στη Χίο είχε προβλεφθεί και ένας ελάχιστος χρόνος για τους δημοσιογράφους, για κάποιες δηλώσεις και κάποιες ερωτήσεις επί του ζέοντος προσφυγικού ζητήματος και κυρίως το τι μέλλει γενέσθαι γενικώς και στη Χίο ειδικότερα.

Στο δημαρχείο της Χίου, όπου έγιναν οι δηλώσεις και οι δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, άδραξε την ευκαιρία για να ξεδιπλώσει την πολιτική του κόμματός του και να εξαπολύσει μύδρους κατά της κυβερνητικής πολιτικής, νομίζοντας ότι βρίσκεται στη Βουλή και σε διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Δεν έφτανε δε ότι μίλαγε με τις… ώρες, ήθελε και να ανταπαντήσει στον κ. Μουζάλα κι επειδή εκείνος έφευγε για να προλάβει να πετάξει για Μυτιλήνη, όπως είπε, είχε την απαίτηση να μείνουμε οι δημοσιογράφοι και να τον ακούμε και να καταγράψουμε την δήλωσή του.

Ουδείς αρνείται στον κ. Μηταράκη το δικαίωμα να έχει και να παρουσιάζει δημοσίως τις θέσεις, απόψεις, αντιρρήσεις, ενστάσεις και προτάσεις του κόμματός του. Αλλά μπορεί να καλέσει προς τούτο σε συνέντευξη τους δημοσιογράφους, που έχουμε υποχρέωση να παραστούμε, να τις καταγράψουμε και να τις προβάλλουμε.

Όμως, εδώ δεν επρόκειτο για κάτι τέτοιο. Αυτό που έγινε στο δημαρχείο, ήταν μια – ακόμα –  προσπάθεια του κ. Μηταράκη για επικοινωνιακό σόου, στο οποίο οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τον παρακολουθούμε.