Επήλθε η προδιαγεγραμμένη έκπτωση για τον εργολάβο της οδού Χρήστου

Σε περιπέτειες μπαίνει η κατασκευή της προέκτασης της οδού Ιωάννου Χρήστου, στην περιοχή του αεροδρομίου Χίου, μετά την οριστικοποίηση της έκπτωσης της αναδόχου εταιρείας ΟΔΕΥΣΗ Α.Ε., την περασμένη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019.

Επρόκειτο για προδιαγεγραμμένη πορεία, καθότι εδώ και πολλούς μήνες, σχεδόν από την αρχή της εγκατάστασης του εργολάβου, το έργο κυριολεκτικά σερνόταν, το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών δεν ετηρείτο και είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ επρόκειτο σύμφωνα με την σύμβαση να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2019, έχει εκτελεσθεί μόνον ένα  πολύ μικρό τμήμα του.

Επιπλέον, ο εργολάβος έχει κυριολεκτικά εξαφανισθεί ενώ έχει αποκαλυφθεί ότι ανάλογη συμπεριφορά έχει επιδείξει και σε άλλα έργα που έχει αναλάβει ανά την χώρα και η οποία έχει οδηγήσει και σε έκπτωσή του.

Σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΟΔΕΥΣΗ Α.Ε. κ. Ανδρέα Οικονομίδη φαίνεται να ήταν ενήμερος όλων των εξελίξεων και δήλωσε στον astraparis.gr ότι η εταιρεία του θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της, τα οποία απορρέουν από τον νόμο και την σύμβαση.

Η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής στο επόμενο διάστημα αναμένεται να έχει ως εξής: Υποβολή ένστασης από τον εργολάβο εντός προθεσμίας δύο μηνών, όπως προβλέπει ο νόμος, η οποία τελικά θα εκδικασθεί από το δημοτικό συμβούλιο Χίου και αφού προηγηθεί γνωμοδότηση του τεχνικού συμβουλίου.

Η διαδικασία αυτή εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες στην καλύτερη περίπτωση, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα την υπερβεί και να φτάσει και στους πέντε.

Αν το δημοτικό συμβούλιο απορρίψει την ένσταση του αναδόχου και οριστικοποιήσει την έκπτωσή του στην συνέχεια θα γίνει επαναδημοπράτηση του έργου, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο, αν όλα πάνε καλά.

Στη καλύτερη, λοιπόν, των περιπτώσεων νέος ανάδοχος στο έργο δεν πρόκειται να εγκατασταθεί πριν από το καλοκαίρι του 2020.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια