Επιλύεται το πρόβλημα των αιμοκαθαιρόμενων κατά την θερινή περίοδο

Λύση φαίνεται ότι βρέθηκε στο πρόβλημα της εξυπηρέτησης κατά τους θερινούς μήνες ασθενών που έχουν ανάγκη αιμοκάθαρσης, μετά από ενέργειες της διοίκησης του νοσοκομείου Χίου και της διοίκησης της 96 ΑΔΤΕ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019.

Το πρόβλημα της στελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας τεχνητού νεφρού λύθηκε και επομένως μπορεί να προγραμματιστεί η φιλοξενία των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών κατά την θερινή περίοδο στο νοσοκομείο Χίου, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Κάνει γνωστό, επίσης, ότι στο πλαίσιο της πρόσφατης προκήρυξης του υπουργείου Υγείας, βάσει της οποίας αναμένεται μια σημαντική τόνωση των δημόσιων νοσοκομείων με 902 γιατρούς, θα πληρωθούν 5 θέσεις ειδικευμένων γιατρών για το νοσοκομείο Χίου. Συγκεκριμένα, προκηρύχθηκαν οι θέσεις αναισθησιολόγου, οδοντιάτρου, ενδοκρινολόγου, ουρολόγου και δερματολόγου – αφροδισιολόγου.

«Οι παραπάνω εξελίξεις αποτελούν απόδειξη της συνεχούς μέριμνας της κυβέρνησης για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και αναμένεται να στηρίξουν σημαντικά την παροχή δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί μας το προσεχές διάστημα», καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια