Επιμελητήριο φιλικό σε επισκέπτες, μέλη και προσωπικό

Συνθήκες φιλικές και άνετες, σε επισκέπτες, προσωπικό και τα μέλη του, θα εξασφαλίσει στο Επιμελητήριο Χίου η υλοποίηση του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, ενός κτιρίου που βρίσκεται σε μια εμβληματική περιοχή της πόλης, κοντά στην βιβλιοθήκη Κοραή, στον μητροπολιτικό ναό και στο ιστορικό κτίριο του πάλαι ποτέ Γυμνασίου Αρρένων Χίου.

Για το συγκεκριμένο έργο, που εντάσσεται στο πρόγραμμα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, θα δαπανηθεί το ποσό των 602.000 ευρώ, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Χίου την περασμένη Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019.

Η έδρα του επιχειρηματικού κόσμου της Χίου, τόνισε ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2019, παρόντων των προέδρου και αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Χίου κ.κ. Παντελή Λεγάτου και Κώστα Βεζέρη, αναβαθμίζεται συνολικά, εξασφαλίζονται καλύτερες ποιοτικά συνθήκες για τα μέλη του Επιμελητηρίου και τους επισκέπτες, αλλά και τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή ΑμεΑ.

Οι υπηρεσίες του δήμου Χίου κινήθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς για την ένταξη του Επιμελητηρίου στο πρόγραμμα, τόνισε ο κ. Λεγάτος και πρόσθεσε ότι η περιοχή επιβάλλει το κτίριο αυτό να άρει την αξία του.

Μεταξύ των έργων, που θα υλοποιηθούν, θα είναι η αναβάθμιση του κλιματισμού και της θέρμανσης, η υδραυλική και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, η μόνωση και η αλλαγή κουφωμάτων και η εγκατάσταση ασανσέρ, προκειμένου να είναι τοι κτίριο προσβάσιμο σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Το έργο, πρόσθεσε ο κ. Βουρνούς, θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και προς τούτο έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την περιφερειάρχη κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Σχόλια