Επιμένει ο Μουζάλας για τα κέντρα κράτησης στα νησιά

Ανυποχώρητος για την δημιουργία κέντρων κράτησης των παραβατικών μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου εμφανίσθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας.

Στην συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016, ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε ότι θα πρόκειται για μικρούς χώρους κράτησης από 100 έως 200 άτομα και τους χαρακτήρισε απαραίτητους «και για την παραβατικότητα η οποία αναπτύσσεται μέσα σε κάθε προσφυγικό μεταναστευτικό κύμα σαν αυτό που έχουμε αλλά και για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες ασύλου».

Αναφερόμενος στις προτάσεις που ακούγονται να κρατούνται όλοι οι μετανάστες ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι γι΄ αυτό θα έπρεπε να δημιουργηθούν 30 προαναχωρησιακά κέντρα τύπου Κορίνθου και θα χρειάζονταν 12.000 αστυνομικοί και τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ για το καθένα. Και πρόσθεσε: «Θέλω να πω ότι λέει ο καθένας μια κουβέντα, χωρίς να ξέρει εάν πρακτικά γίνεται ή όχι, προκειμένου να κατηγορήσει την κυβέρνηση».

Να υπενθυμίσουμε ότι για τη Χίο στόχος της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει για τον σκοπό αυτό το κέντρο Μερσινιδίου, πλην – όμως – είναι σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το ηγουμενοσυμβούλιο της μονής. Η σχετική απόφαση του ειρηνοδικείου Χίου αναμένεται εντός των ημέρων.

Σε περίπτωση που τα ασφαλιστικά μέτρα γίνουν δεκτά, τότε και εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στην δημιουργία του κέντρου κράτησης θα αναζητηθεί – προφανώς – άλλος χώρος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια