Επίσημο το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – Συμπολιτείας

Επισημοποιήθηκε και από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Χίου το διαζύγιο με την Χιακή Συμπολιτεία, λίγους – μόλις – μήνες μετά την αποστασιοποίηση της δημοτικής παράταξης από το κυβερνητικό κόμμα και τα μνημόνια.

Στην εισήγηση της νομαρχιακής επιτροπής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελευταία ολομέλεια της οργάνωσης, όπου εκτιμήθηκε και το εκλογικό αποτέλεσμα, η τοπική ηγεσία κόβει οριστικά κάθε γέφυρα με την παράταξη, τονίζοντας επί λέξει: «Αυτή την στιγμή δεν έχουμε εκπροσώπηση στο δήμο και πρέπει να κάνουμε προσπάθειες για να καλύψουμε το κενό, προσεγγίζοντας έμπειρα αλλά και άφθαρτα αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν αποχωρήσει από άλλους πολιτικούς φορείς, παρακολουθώντας και τα τοπικά συμβούλια».

Στην εισήγηση αναγνωρίζεται η πολυπλοκότητα του θέματος, καθώς και η σπουδαιότητα του χώρου της αυτοδιοίκησης για το άνοιγμα στην κοινωνία, που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, όπως είχαμε επισημάνει στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά μας το περασμένο Σάββατο, 10 )Οκτωβρίου 2015, υπό τον τίτλο «Έφοδο» στην κοινωνία ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κατεύθυνση αυτή θεωρείται ως μείζονος σημασίας η προσέγγιση δυσαρεστημένων ή στελεχών που έχουν αποχωρήσει από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, αν και στην παρούσα φάση δεν φαίνεται ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, τουλάχιστον σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου.

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι και στο τοπικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Χίου ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, δεν έχει εκπροσώπηση μετά την αποχώρηση από το κόμμα του κ. Τέλη Τύμπα, καθώς και σε εκείνο των Νενήτων με την κα Νίτσα Κλούβα να έχει αποστασιοποιηθεί – μαζί με τους άλλους τρεις της Συμπολιτείας, δηλαδή τις κες Ερμιόνη Φρεζούλη και Δέσποινα Τσαρδάκα και τον κ. Τέλη Τύμπα – από τον Ιούλιο με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα της αυτοδιοίκησης τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και δήμου Χίου για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ανοικτό και οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται ότι θα ληφθούν σε ειδική συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής Χίου του κόμματος.