Επιστημονική εκδήλωση του ΤΕΕ στη Χίο για τα πέτρινα κτίρια

Επιστημονική εκδήλωση, με θέμα «Πέτρινα κτίρια, σχεδιασμός, αποτίμηση, επεμβάσεις», οργανώνει στη Χίο, η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Β.Α. Αιγαίου, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, ώρες 09:00 έως 14:00, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου θα αναλυθούν η φιλοσοφία σχεδιασμού, οι μέθοδοι αποτίμησης υφιστάμενων κτιρίων και οι πρακτικές προσδιορισμού των τρόπων ενίσχυσης και αποκατάστασης βλαβέντων κτιρίων.

Ομιλητές θα είναι η κα Τριανταφυλλιά Καραντώνη, επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πάτρας, ο κ. Χαράλαμπος Μουζάκης, επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ και ο κ. Μανώλης Βουρνούς, αρχιτέκτων, Msc.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση «στρογγυλής τράπεζας» στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χίου, με τη συμμετοχή των ομιλητών και εκπροσώπων φορέων.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου θα γίνει παρουσίαση εξειδικευμένου λογισμικού ανάλυσης και σχεδιασμού κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία με την συμμετοχή εταιρειών του χώρου, καθώς και επίδειξη σύγχρονων μέσων αποτύπωσης και επεξεργασίας δεδομένων με σαρωτή.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια