Επιτέλους, θα γίνουμε H(i)ollywood

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Η απόλυτη ευτυχία… Γίνεται το αεροδρόμιο, το μάστερ πλαν του λιμανιού, η επένδυση Κολάκη και μετά τις σημερινές δηλώσεις σαν να βλέπω τον ερευνητή του μέλλοντος να λέει ότι το καλοκαίρι του 2021 ο κορονοϊός ή έφερε βλακεία στη Χίο ή πολλά τρίφυλλα… Sweet dreams.

Τάδε έφη σε σχόλιό της η εκλεκτή συνάδελφος Αγγελική Κωνσταντίνου και πράγματι είναι να διερωτάται κανείς τι έχει συμβεί και μονοκοπανιάς τους; χτυπάει κάτι τις κατακέφαλα τόσους ανθρώπους μαζεμένους, μάλιστα.

Ο ένας, (Σταμάτης Κάρμαντζης, δήμαρχος Χίου) για να αβαντάρει τον φίλο του Νότη Μηταράκη μας λέει ότι τώρα που θα γίνει το αεροδρόμιο θα ξεκολλήσει η επένδυση του εφοπλιστή Λου Κολάκη στα Κεραμεία, που έχει πάρει μεν έγκριση για διαδικασία fast track από τον Δεκέμβριο του 2014 κι εκεί έχει μείνει. Θα αναφέραμε κάτι σαν κι αυτό που είπε ένας άλλος εφοπλιστής για τον πρωθυπουργό, αλλά ο Κολάκης δεν θα γίνει σαν κι αυτόν!

Έτερος, (Κώστας Βεργίνας, αντιδήμαρχος τουρισμού) έχει την εντύπωση ότι ο δήμος Χίου έχει γίνει συμπαραγωγός ταινιών, με ένα δεκαχίλιαρο σκάρτο που έσκασε για κάποια μικροέξοδα ταινίας που γυρίστηκε στην Καλαμωτή και με κάτι ανάλογο με την ταινία της Μιμής Ντενίση, που την είδαμε σε μια τρυφερή φωτό με τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη κι έλιωσαν τα πλακάκια. Μ΄ αυτά και με τα άλλα έφτιαξε, λέει Film Oficce στο τμήμα τουρισμού και φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Χίο σε H(i)olywood! Α, να μην ξεχάσουμε να τους φιλέψουμε και λουκούμια, με γεύση μαστίχας φυσικά!

Τρίτος, (Κυριάκος Ζωάνος, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου) οραματίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, δηλαδή σε τέσσερις μήνες από τώρα, θα ταξιδέψει από τη Χίο στο Παλαιό Φάληρο με υδροπλάνο. Αυτά που ακούγαμε ότι θα γίνουν το καλοκαίρι του 2015, δηλαδή πριν έξι χρόνια!

Τέταρτος, να φύγουμε από την δημοτική αρχή και να πάμε στην αντιπολίτευση, γιατί αυτό το κάτι τι φαίνεται να χτυπάει αδιακρίτως (Γιάννης Καραβασίλης, Χίος Μπροστά) οραματίζεται και προτείνει να δημιουργηθεί στη Χίο σχολή ναυαγοσωστών. Να βγάλει προσωπικό που δεν θα έχει τι να κάνει, αφού όλες κι όλες δέκα είναι οι παραλίες και φυσικά δεν χρειάζονται μόνον ναυαγοσώστες, αλλά και σωστικά μέσα και σκάφη και τζετ σκι κ.λπ. εξοπλισμό. Άλλο ζήτημα, που κανείς δεν θέλει να πάει να κάνει αυτή τη δουλειά μόνον για τρεις μήνες και αυτό το είχαμε δει στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Μανώλη Βουρνού, που εναγωνίως έψαχναν για ναυαγοσώστες!

Αυτά είναι μέρος μόνον της συγκομιδής του τελευταίου 48ώρου. Αύριο, όλο και κάτι θα βρεθεί.