Επιτέθηκαν σε δάσκαλο σε σύσκεψη γονέων για τα προσφυγόπουλα στην Σάμο

Επίθεση δέχθηκε στην διάρκεια σύσκεψης συλλόγου γονέων στην Σάμο, την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, ο κ. Φώτης Μαντζώρος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, όταν ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση στο μέλος του γενικού συμβουλίου της και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του νομαρχιακού τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και «δηλώνει την αμέριστη στήριξή της στους συναδέλφους και την αταλάντευτη δέσμευσή της στον αγώνα για τη μόρφωση όλων των παιδιών.

Εκφράζουμε  την αλληλεγγύη μας  στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας.  Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία.

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα.  Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, με όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση υποδομών και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Φωτό αρχείου

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια