«Επιχείρηση αντι-γκράφιτι» με χορηγία ιδιώτη

Επιχείρηση… ευπρεπισμού του δημόσιου χώρου θα ξεκινήσει ο δήμος Χίου, με στόχο αυτή τη φορά τα γκράφιτι και κάθε είδους μουτζούρας και κακογουστιάς στους τοίχους των ιδιωτικών και δημοσίων κτιρίων της Χίου.

Αρωγός στο συγκεκριμένο έργο έρχεται ιδιώτης, ο κ. Κωνσταντίνος Λογοθέτης, ο οποίος προτίθεται – όπως έκανε γνωστό στον δήμο Χίου και ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης, 9 Δεκεμβρίου 2015 – να καλύψει το κόστος των εργασιών.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει ένας ελαιοχρωματιστής για τις συγκεκριμένες εργασίες και παράλληλα θα καλύψει την δαπάνη για την αγορά των αναγκαίων υλικών.

Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς εξήρε την συγκεκριμένη προσφορά του συμπολίτη, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την κινητοποίηση και άλλων πολιτών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την αισθητική και τις ανάγκες της πόλης.

Ενστάσεις εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Μπελέγρης, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα θετικής λειτουργίας των γκράφιτι τα κοντέινερ απορριμμάτων, που είναι τοποθετημένα στο Ομήρειο, τονίζοντας ότι από τότε που έγιναν τα γκράφιτι ουδεμία άλλη παρέμβαση υπέστησαν τα κοντέινερ. Λειτούργησε, εν ολίγοις, αποτρεπτικά σε επίδοξους για «βανδαλισμό».

Διευκρινίσθηκε, ωστόσο, ότι οι παρεμβάσεις αποκατάστασης δεν αφορούν τα συγκεκριμένα ή ανάλογα ιδιαίτερης αισθητικής γκράφιτι, αλλά πλήθος άλλων κακόγουστων και αντιαισθητικών που έχουν απλωθεί στις προσόψεις κτιρίων σε όλη την πόλη.

Την «επιχείρηση αντι-γκράφιτι» θα υλοποιήσει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Χίου και όπως επισημαίνει στον astraparis.gr ο διευθυντής της κ. Λευτέρης Παπαλάνης, υπάρχουν αρκετά ζητήματα προς διευκρίνιση και ρύθμιση πριν ξεκινήσει. Ανέφερε δε συγκεκριμένα την εξασφάλιση της άδειας του κάθε ιδιοκτήτη, την ασφαλιστική κάλυψη στο ΙΚΑ αυτού που θα aπασχοληθεί στις εργασίες και φυσικά την αναγκαία άδεια από την Πολεοδομία.

Προέχει, ωστόσο, τόνισε να εντοπίσουμε μια συγκεκριμένη περιοχή ή δρόμο από όπου και θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα.