Εργοδότης πολιτευτής της Ν.Δ. επιτέθηκε σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ

Μήνυση κατά του κ. Κωνσταντίνου Τρομπούκη, ο οποίος εμφανίζεται να διεκδικεί θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο, κατέθεσε στην εισαγγελία Χίου ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Πάνος Κορφιάτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τρομπούκης επιτέθηκε στον επιθεωρητή εργασίας στη Χίο, κατά την διάρκεια ελέγχου στο ακτινοδιαγωνστικό του κέντρο, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις και να καταδικάσει την συμπεριφορά του στελέχους του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον τίτλο «Οδοστρωτήρες της καθημερινότητας: Εργοδότης πολιτευτής της Ν.Δ. επιτέθηκε σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ», έχει ως εξής:

«Οι πρόσφατες αναφορές του κ. Μητσοτάκη που κλείνουν το μάτι στην παραβατικότητα και υπονοούν την αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν ήδη αρχίσει να παράγουν αποτελέσματα σε βάρος των εργαζομένων και έχουν τροφοδοτήσει ακραίες συμπεριφορές εναντίον των ελεγκτικών μηχανισμών.

Χθες, κατά την διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην πόλη της Χίου, ο εργοδότης, αφού διέταξε εργαζόμενη που απασχολούνταν αδήλωτη στον χώρο να απομακρυνθεί, στην συνέχεια, βρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση, επιτέθηκε λεκτικά στον επιθεωρητή του ΣΕΠΕ που διενεργούσε τον έλεγχο, απειλώντας την ζωή του, και υβρίζοντάς τον με χυδαίες εκφράσεις, ενώ εκσφενδόνισε εναντίον του πλαστικό αντικείμενο που χτύπησε τον επιθεωρητή στο χέρι. 

Ήδη, για όλα τα παραπάνω περιστατικά έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Χίου, από τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, Πάνο Κορφιάτη.

Το πραγματικά εξωφρενικό, είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης είναι το γνωστό πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τρομπούκης που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προορίζεται και για βουλευτής της Ν.Δ. στον νομό Χίου.

Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα εξηγήσεις, να καταδικάσει τη συμπεριφορά του στελέχους του και να παραδεχτεί ότι οι προβληματικές δηλώσεις του τροφοδοτούν αυτού του είδους τις ακραίες συμπεριφορές».