Ερωτηματικά της ΛΑΣ για την ποιότητα του νερού της πηγής Ράκτη, στον Βροντάδο

Προβλήματα, τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω την ποιότητα του νερού της πηγής Ράκτη, στον Βροντάδο της Χίου, επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου και ζητά από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ απάντηση σε όσα έθεσαν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και άλλοι πολίτες που χρησιμοποιούν το νερό της συγκεκριμένης πηγής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΛΑΣ στην επιστολή της προς την ΔΕΥΑΧ:

  • Το εσωτερικό της δεξαμενής της πηγής έχει να καθαριστεί από λάσπες, ρίζες και λοιπές επικαθίσεις τουλάχιστο μια διετία. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους σε αρμόδιους παράγοντες και την πρότασή τους να μπουν οι ίδιοι στη δεξαμενή για να την καθαρίσουν εφόσον αυτό δε γίνεται από τη ΔΕΥΑΧ, έλαβαν αρνητική απάντηση, αφού αυτό είναι αρμοδιότητα και υποχρέωση της εταιρείας.
  • Το εξωτερικό μέρος της δεξαμενής έχει καλυφθεί με θαμνώδη βλάστηση με οτιδήποτε μπορεί να βρίσκεται κάτω από αυτήν.
  • Εκτός αυτών έχουν αιτηθεί μετά από συλλογή υπογραφών την τοποθέτηση λάμπας υπέρυθρης ακτινοβολίας, απαραίτητης πλέον για την απολύμανση του νερού, πράγμα για το οποίο δεν έχουν πάρει καμιά απάντηση είτε θετική είτε αρνητική.

Ως γνωστό, η πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης όσον αφορά το νερό είναι ότι αποτελεί φυσικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος, στο οποίο πρέπει να έχει δωρεάν πρόσβαση ο λαός και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων η λήψη ποιοτικού νερού με φροντίδα της εκάστοτε αιρετής αρχής και μέσω του υφιστάμενου φορέα ύδρευσης, καταλήγει η επιστολή της ΛΑΣ.

Σχόλια