Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τους εγκλωβισμένους λόγω Covid-19 ναυτικούς

Ερώτηση προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, Εξωτερικών κ.  Νίκο Δένδια, Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, σχετικά με τους εγκλωβισμένους ναυτικούς σε ποντοπόρα πλοία, οι οποίοι δεν μπορούν να αντικατασταθούν και να επιστρέψουν στη χώρα συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Χίου, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

«Οι ναυτικοί των οποίων έχει λήξει η σύμβασή τους αδυνατούν τόσο λόγω της ίδιας της πανδημίας Covid-19 όσο και των σχετιζόμενων μέτρων που έχουν επιβληθεί από διάφορες χώρες για την αντιμετώπιση της (visa, αεροπορικές πτήσεις) να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Παράλληλα, πολλοί ναυτικοί στη χώρα μας αντιμετωπίζουν προβλήματα βιοπορισμού, λόγω αδυναμίας ναυτολόγησης σε ποντοπόρα πλοία. Τα ζητήματα αυτά έχουν επανειλημμένα τεθεί από διεθνείς και εθνικές ενώσεις των ναυτικών, αλλά και πρόσφατα από την ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου», αναφέρουν οι βουλευτές και ρωτούν τους υπουργούς:.

Ποια μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και τί σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί και οι οικογένειές τους.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια