Ετοιμάζονται τα καζάνια για την παραγωγή της σούμας

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 θα αρχίσει η έκδοση αδειών στους αμβυκούχους για την απόσταξη σύκων και την παραγωγή σούμας, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από την περιφερειακή ενότητα Χίου.

Η σχετική απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) φέρεται να έχει υπογραφεί, σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 και αναμένεται η τυπική ανάρτησή της στη ιστοσελίδα της και στην Διαύγεια.

Σημειώνεται ότι η παραγωγή σούμας στη Χίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ε. Χίου, «αντιστοιχεί σε ένα ποιοτικό τοπικό προϊόν συνυφασμένο με την παράδοση και τη φυσιογνωμία του νησιού μας. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα το παραδοσιακό αυτό προϊόν χρησιμοποιείται και για την τουριστική προβολή της Χίου (παραδοσιακές γιορτές σούμας)».