Έτοιμοι για τις θάλασσες του κόσμου 29 απόφοιτοι της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου

Και με το τελευταίο πλέον και τυπικό εφόδιο στα χέρια τους 29 απόφοιτοι της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου είναι έτοιμοι για τα μεγάλα ταξίδια και την ένταξή τους στην ναυτική οικογένεια του νησιού και του κόσμου.

Σε μια σεμνή εκδήλωση στον αύλειο χώρο της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, που γίνεται για πρώτη φορά, το βράδυ της Τρίτης, 23 Ιουλίου 2019, οι 29 απόφοιτοι της σχολής του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, παρέλαβαν τα πτυχία – διπλώματά τους από τον διοικητή της σχολής κ. Γιάννη Μάργαρη και την προσφάτως αποχωρήσασα για άλλη θέση στο λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας πρώην διοικήτρια κα Μαρία Κατσάρη, παρουσία εκπροσώπων όλων των αρχών του νησιού και των οικογενειών και φίλων των αποφοίτων.

Επίσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε αποφοίτους, συνοδευόμενες από χρηματικά έπαθλα ναυτιλιακών εταιρειών.

Στη εκδήλωση, για πρώτη φορά, αφού από εφέτος καθιερώνεται, τιμήθηκε για την συνεισφορά του στην ελληνική ναυτιλία ο κ. Παναγιώτης Τσάκος, ο οποίος στην ομιλία του για ακόμα μία φορά επεσήμανε τον κίνδυνο αφελληνισμού της ελληνικής ναυτιλίας και κάλεσε σε «πανεθνική σταυροφορία» για να αγκαλιάσουν οι νέοι το ναυτικό επάγγελμα.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και ο περιφερειακός διοικητής Βορείου Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος κ. Γιώργος Σκανδάλης.