Έτοιμος για την μεγάλη κυβίστηση του… Θόλους ο Κάρμαντζης

Από δω το πήγε από κει το πήγε, θα ήθελε να πει το μεγάλο «ναι» στο Θόλος, αλλά το άφησε για επόμενο χρόνο, ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, στην σημερινή – Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 – συνέντευξη Τύπου εν όψει της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή της νέας υπερδομής προσφύγων και μεταναστών.

Όλα του τα επιχειρήματα ήταν ότι για την επιλογή του Θόλους υπεύθυνες είναι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες απέρριψαν την δική του πρόταση για τις Μπαμπακιές Αίπους κι έτσι… άνοιξε η όρεξη του κ. Νότη Μηταράκη.

Πάντως, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι έκνομες ενέργειες δεν θα κάνει η δημοτική αρχή, χωρίς – βέβαια – να προσδιορίζει τι είναι έκνομο, με το δεδομένο – μάλιστα – ότι ο επισπεύδων και πολιτικός του φίλος υπουργός γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την ελληνική δικαιοσύνη.

Όπως παρουσίασε ο κ. Κάρμαντζης τα πράγματα, για την δημοτική αρχή τα πάντα θα εξαντληθούν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων νομής, κάτι – άλλωστε – που δεν νπορεί να το αποφύγει, όταν η ανάδοχος εταιρεία ΤΕΡΝΑ εμφανισθεί και αρχίσει εργασίες στην επίμαχη έκταση, που ο δήμος Χίου την θεωρεί ιδιοκτησία του.

Και κάπου εκεί, προφανώς, εξαντλείται το… καθήκον του, οπότε αν δεν το πει ρητά θα το εκφράσει σιωπηρά το «ναι» στο Θόλος, αφού – άλλωστε – λέει ότι πρέπει να υπάρχει δομή, δείτε πόσο καλά είναι στην Σάμο, στην Λέρο και στην Κω!