Ετοιμότητα σε μέγιστο βαθμό – Σε ποιές περιοχές κλείνει η πρόσβαση

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και σήμερα Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, δεδομένου ότι η Χίος, όπως και η Λέσβος, καθώς και πολλές άλλες περιοχές της χώρας βρίσκονται σε πολύ υψηλή κατηγορία (4) κινδύνου.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου έχει κινητοποιήσει για επιτήρηση – καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας – ακόμα μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και οχημάτων, από ό,τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και οι εθελοντικές ομάδες του νησιού.

Το περασμένο Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019, συνεδρίασε εκτάκτως το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας και αποφάσισε να κλείσουν στην πρόσβαση ανθρώπων τέσσερις ευαίσθητες περιοχές του νησιού, εκ των οποίων μία νέα, που βρίσκεται γύρω από το φράγμα του Ζυφιά, κοντά στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.

Οι άλλες περιοχές, που είχαν αποφασισθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΣΟΠΠ είναι: Γιαννάκη – Ταυρή – Αψηλές, Αψηλές – Λίμνη και Ρίκια – Αγία Παρασκευή (ευρύτερη περιοχή Προβατά).

Πρόκειται, συνολικά, για περιοχές οι οποίες θα επιτηρούνται από τις αρμόδιες κατά περίπτωση υπηρεσίες και στις οποίες δεν υπάρχει λόγος πρόσβασης ανθρώπων (απόφαση αντιπεριφερειάρχη Χίου 15/7/2019).

Οι πολίτες καλούνται να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα η οποία ενέχει τον κίνδυνο να προκαλέσει πυρκαγιά και να καλούν αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία Χίου ή την αστυνομία ευθύς ως διαπιστώσουν οποιαδήποτε ύποπτη ή επικίνδυνη κίνηση.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια