Έτσι δένουν τα βαπόρια… (βίντεο)

Όλα τα στραβά ψωμιά της στραβής πινακωτής, λέει μια παροιμία και δένει με την περίσταση που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Χίου, είναι ή δεν είναι ασφαλές το κεντρικό λιμάνι, πάμε στα Μεστά και βλέπουμε.

Προφανώς, δεν είναι όλα τα πλοία τα ίδια, το καθένα μπορεί να έχει τις ιδιαιτερότητές του και τις δυσκολίες του, όπως για παράδειγμα το Νήσος Σάμος, που «το έχει χρεωθεί με 108» ένας καπετάνιος κι ούτε άδεια μπορεί να πάρει. Και το οποίο δύο φορές μέσα στα δύο τελευταία χρόνια βρέθηκε στο… καναβάτσο (9 Νοεμβρίου 2021 και 19 Μαΐου 2022).

Επειδή, όμως, δεν φταίει για όλα τα στραβά ψωμιά η στραβή πινακωτή (το λιμάνι εν προκειμένω), δημοσιεύουμε παρακάτω ένα βίντεο που έχει κάνει θραύση και δείχνει την πρόσδεση του πλοίου Αδαμάντιος Κοραής, με πλοίαρχο τον Ισίδωρο Λιγνό, στις 25 Μαρτίου 2013, στον ασφαλή… λιμένα της Κιμώλου κι ενώ έπνεαν άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ.

Υ.Γ. Για όσους βιαστούν να πουν ότι το Αδαμάντιος Κοραής είναι πολύ μικρότερο πλοίο π.χ. από το Νήσος Σάμος θα σημειώσουμε ότι η διαφορά εν προκειμένω είναι στο λιμάνι.

Σχόλια