Έτσι θα γίνει η εξεταστική Ιανουαρίου στα Πανεπιστήμια

Με τη φυσική παρουσία των φοιτητών στα αμφιθέατρα και όχι εξ αποστάσεως θα πραγματοποιηθεί τελικά η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Παρά τις ενστάσεις των πρυτανικών αρχών και των καθηγητών, η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας προβλέπει ότι όλοι οι φοιτητές/τριες θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά για τις εξετάσεις, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα σε όσους/όσες δεν κατάφεραν να εξεταστούν λόγω νόσησης από κορονοϊό, να εξεταστούν μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου ή σε άλλη ημερομηνία.

Όλοι οι φοιτητές που προσέρχονται στο Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. για τη συμμετοχή τους σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass(https://edupass.gov.gr), εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου.

Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πραγματοποιείται υποχρεωτικά κατόπιν επίδειξης ενός εκ των κάτωθι:

  1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού
  2. Πιστοποιητικό νόσησης
  3. Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης, ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

Με δυσχέρεια η δια ζώσης εξετάσεις, λένε οι Πρυτάνεις

Την ίδια στιγμή, η Σύνοδος των Πρυτάνεων διαβλέπει προβλήματα στη διεξαγωγή της διά ζώσης εξεταστικής χειμερινού εξαμήνου στα πανεπιστήμια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρυτανικές αρχές μετά την έκτακτη Σύνοδο που πραγματοποίησαν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, επισημαίνουν ότι, η δια ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων, αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσχέρειες.

πηγή:neolaia.gr

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια