Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων – Εκδηλώσεις στο “Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί” στην Καλλιμασιά

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το βιβλιοπωλείο “Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί” στην Καλλιμασιά, συμμετέχει στην Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων.

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων διοργανώνεται από το  το LITTLE BOOKSTORES, με στόχο τη μετάδοση της αγάπης για το βιβλίο. Σε 50 πόλεις και χωριά της χώρας, περισσότερες από 150 εκδηλώσεις θα στήσουν ένα σκηνικό γιορτής.

“Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των κοινοτήτων μας. Είναι το μέρος όπου οι συγγραφείς μπορούν να συνδεθούν με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες, όπου ανακαλύπτουμε νέους, άγνωστους κόσμους, όπου τα παιδιά γοητεύονται από τη συγκίνηση της ανάγνωσης που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή. Τα μικρά βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μας είναι το ζεστό σκηνικό των αναζητήσεων όσων ψάχνονται και όσων θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν.”

Μιας και η ίδια η γιορτή βασίζεται στην ιδέα της σύνδεσης των μικρών βιβλιοπωλείων για έναν κοινό σκοπό, η φετινή διοργάνωση θέλει να αναδείξει την αξία της συνεργασίας. Έτσι, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων θα ανακαλύψουμε βιβλία που μιλούν για τη σημασία της συνάντησης και της συνύπαρξης, της συμβίωσης και της συλλογικότητας, της συμπερίληψης αλλά και της συναίνεσης. Ακόμη, θα πειραματιστούμε με τη σύνθεση διαφορετικών ιδεών και λογοτεχνικών ειδών, με τη συγγραφή και πολλά ακόμη

Για μια ολόκληρη εβδομάδα με αυτό το σκεπτικό, στο “Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί” θα διοργανωθούν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, έκθεση βιβλίου, βιβλιοαναγνώσεις και κατασκευές, βιβλιοπαρουσιάσεις, μουσική βραδιά βιωματικά εργαστήρια. Όλα αυτά στο μικρό βιβλιοπωλείο με το μεγάλο όνομα, “Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί”.

Την Τρίτη 28 Μαίου 2024 στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση για παιδιά από 4 ετών, με τον τίτλο “Ανοίγουμε φτερά”. Με αφορμή το βιβλίο “Όταν ανοίγω τα φτερά μου”, του Marc Majewski (εκδ. Διόπτρα) μιλάμε για τη συμπερίληψη και την αποδοχή του εαυτού μας και φτιάχνουμε πεταλούδες.

Την Τετάρτη 29 Μαϊου 2024  στις 19:30, τη σκυτάλη παίρνει ο Κώστας Ζαφείρης. Ο Χιώτης συγγραφέας και ιστορικός,  μιλά για το βιβλίο του, “Αθέατες Όψεις, Χίος: αφηγήσεις τοπικής ιστορίας” (εκδ. άλφα πι).

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με ένα μουσικό “Ταξίδι”, την Παρασκευή 30 Μαϊου 2024, στις 20.30 ο Παντελής Λύκος στο λαούτο και το τραγούδι και η Χρύσα Καραΐσκου στο τραγούδι- κανονάκι θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε όλο τον κόσμο.

Κι αφού αποχαιρετούμε τον Μαϊο, την 1η του Ιούνη στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό εργαστήριο για παιδιά από 6-8 ετών.

Με τις, Ζαννίκου Σοφία, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπεύτρια και Κοκκώδη Γεωργία, Λογοθεραπεύτρια, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τι μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση.

Για παιδιά 6+ (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)