Έβγα έξω ρε λεβέντη! Έβγα έξω ρε λεβέντη να λογαριαστούμε!

Του Γιώργου Κλιαμενάκη

Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου

Εκτροχιασμός της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου στις 24/06/2022.Κατά τη συζήτηση του τρίτου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε επιστολή προέδρων κοινοτήτων της Δ.Ε. Ιωνίας, δεν άντεξε την κριτική από τους προέδρους  για την ανυπαρξία έργων και για τα άλυτα τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως αυτά της  καθαριότητας, των χορτοκοπών,(τα χωριά βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό σε άθλια κατάσταση και δεν είναι μόνο αυτά  της Ιωνίας).

Έτσι όταν μιλούσαν οι πρόεδροι σηκώθηκε ο Δήμαρχος χτυπώντας το χέρι του στην έδρα και απευθύνθηκε στο πρόεδρο της Τ.Κ. Παγίδας, λέγοντας του δύο φορές «έβγα έξω ρε λεβέντη να λογαριαστούμε». Ευτυχώς που ο πρόεδρος της Παγίδας δεν είναι δημόσιος υπάλληλος να τον καταγγείλει στην υπηρεσία του όπως έπραξε  με τον αστυνομικό, τον πυροσβέστη, τη δασκάλα και την στρατιωτικό. Αυτή είναι η Νέα Χίος του Δημάρχου. Νωρίτερα απευθύνθηκε και στον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ποδιά πάλι με άσχημο τρόπο λέγοντας του ότι γίνονται 8 εκατομμύρια έργα στα Καρδάμυλα, έργα βέβαια που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά η Δημοτική Αρχή είναι οι αναθέσεις έργων στους ημετέρους, οι παράνομες προσλήψεις οικείων τους, συγκεκριμένα βγήκε στο φως της δημοσιότητας η  παράνομη  πρόσληψη  ενός ακόμη από τα παιδιά  του κ. Μυριαγκού από τη Μονομετοχική, χωρίς να πληροί  τα προαπαιτούμενα  προσόντα της προκήρυξης του 2020. 

Είναι φανερό, ότι  Δημοτική Αρχή δεν αντέχει την κριτική και όσο πλησιάζει ο χρόνος που θα χάσει την εξουσία, όλο και πιο πολύ θα χάνει τη ψυχραιμία της.Δυστυχώς αρνείται να αναγνωρίσει τα λάθη της και να παραδεχθεί ότι στέκεται άπραγημπροστά σεστοιχειώδη προβλήματα της καθημερινότητας χωρίς να μπορεί να δώσει λύσεις.

Συνδημότισσα και συνδημότη, υπομονή 15 μήνες έμειναν.