Εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις και κλοπές στην περιοχή του Χαλκειούς

Δύο αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 30 ετών, έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία ως οι δράστες σε εξωκλήσι του Χαλκειούς, ενώ οι ίδιοι φέρεται να είναι οι δράστες δύο διαρρήξεων – κλοπών, μίας τετελεσμένης και μίας απόπειρας σε οχήματα στην ίδια περιοχή, πριν από πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με την σημερινή, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, ανακοίνωση της αστυνομίας και όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, ο 27χρονος και ο 30χρονος, δρώντας από κοινού, μπήκαν στο προαναφερόμενο εξωκλήσι, παραβιάζοντας την είσοδό του με αιχμηρό αντικείμενο και αφαίρεσαν, ιερά λειτουργικά σκεύη, εκκλησιαστικά βιβλία, καθώς επίσης φιάλες με λάδι και νερό, ενώ από παρακείμενο βοηθητικό χώρο αφαίρεσαν πλαστικές καρέκλες.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι οι δράστες, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διέρρηξαν από κοινού σταθμευμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα, ενώ προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα ακόμη σταθμευμένο όχημα, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσουν.

Οι δράστες προκάλεσαν παράλληλα φθορές στο εξωκλήσι και στα παραπάνω οχήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της κλοπής, της απόπειρας κλοπής και της πρόκλησης φθορών, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και μέρος των κλοπιμαίων.

Την προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια