Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης με αγοραπωλησία αυτοκινήτου στη Χίο

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε προ διμήνου περίπου, σε βάρος  κατοίκου Χίου.

Ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή, μια γυναίκα σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο παθών, στο πλαίσιο αγοράς οχήματος μέσω αγγελίας που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος κατάφερε να τον πείσει, εξαπατώντας τον, να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 1240 ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό, ανήκει στην προαναφερόμενη γυναίκα, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία με τον παθόντα πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν δηλωμένη σε στοιχεία αλλοδαπού υπηκόου τρίτης χώρας («αχυράνθρωπου» – ghost person).

Ακολούθως, όπως διακριβώθηκε μετά από αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, από τον λογαριασμό της δράστιδας πραγματοποιήθηκε ανάληψη του παραπάνω χρηματικού ποσού από ΑΤΜ (Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή) στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου Ηλείας, από δύο (2) άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.