Εξοβελίζονται οι πολιτικοί γάμοι και από την πόλη της Χίου

Μετά τον εξοβελισμό (λόγω εξόφλησης «γραμματίου») των πολιτικών γάμων από το δημαρχείο της Χίου, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, τον Σεπτέμβριο του 2019, ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης προχωρά τώρα ένα ακόμα βήμα και κηρύσσει απαγορευμένη πόλη τη Χίο για την τέλεσή τους.

Με σημερινή, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, απόφασή του (32/20.1.2021) ορίζει ότι δεν θα γίνονται πλέον πολιτικοί γάμοι στην πόλη της Χίου, ανακαλώντας την προηγούμενη σχετική απόφασή του (273/24.9.2019), με την οποία όριζε για την δημοτική ενότητα Χίου ως χώρο τέλεσής τους, το κτίριο στο οποίο εστεγάζετο το ΔΗΠΕΘΕ, στην οδό Δημοκρατίας, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Χίου.

Στο εξής για την δημοτική ενότητα Χίου ως χώροι τέλεσης πολιτικών γάμων ορίζονται μόνον τα πρώην δημαρχιακά καταστήματα Αγίου Μηνά, στα Θυμιανά και Ομηρούπολης, στον Βροντάδο. Για τις άλλες δημοτικές ενότητες του νησιού ως χώροι ορίζονται τα αντίστοιχα πρώην δημαρχεία.

Με ην ίδια απόφασή του ο δήμαρχος ορίζει ως αρμόδιους για την έκδοση των αδειών των πολιτικών γάμων και την τέλεσή τους, τους αντιδημάρχους ως εξής :

1. Για την δημοτική ενότητα Χίου τον κ. Γιώργο Μπελέγρη.

2. Για τις δημοτικές ενότητες Ομηρούπολης και Καρδαμύλων τον κ. Σιδερή Ντομάτα.

3. Για την δημοτική ενότητα Αμανής τον κ. Κυριάκο Ζωάνο.

4. Για τις δημοτικές ενότητες Αγίου Μηνά και Καμποχώρων τον κ. Παναγιώτη Μανδάλα.

5. Για την δημοτική ενότητα Ιωνίας τον κ. Γιώργο Κλιαμενάκη.

6. Για την δημοτική ενότητα Μαστιχοχωρίων τον κ. Ανδρέα Βεργίτση.

H τέλεση των πολιτικών γάμων θα πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 13:00 έως τις
15:00.

Η32/20.1.2021 απόφαση του δημάρχου Χίου

gamoi_politikoi

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια