Ευρωπαϊκή διάκριση για το 1ο Γυμνάσιο Χίου

Την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το έργο που εκπόνησαν εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Χίου με μαθητές και μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2021-2022, με τίτλο “Bullying: Α look inside”, απένειμε το 1ο Γυμνάσιο Χίου, η Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning.

Το έργο, το οποίο είχε διακριθεί ήδη με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας με εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες από σχολεία της Βουλγαρίας, της Πορτογαλίας, της Τουρκίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της Ελλάδας (1ο Γυμνάσιο Χίου – «Σχολή Χίου»).

Μέσα από το έργο “Bullying: Α look inside”,οι μαθητές/μαθήτριές μας, συμμετείχαν σε έρευνα μέσω ερωτηματολογίου διερευνώντας τις απόψεις-στάσεις, αλλά και τις εμπειρίες και τα συναισθήματα των μαθητών και των μαθητριών ως προς το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού – ως θύτες, θύματα, παρατηρητές – προτείνοντας βελτιωτικές ενέργειες για τις σχολικές μονάδες. Επικοινώνησαν μεταξύ τους και με ειδικούς επιστήμονες, διασκέδασαν δημιουργώντας όμορφα συνεργατικά έργα, εκφράστηκαν ποικιλοτρόπως καλλιτεχνικά και ανέπτυξαν ισχυρότερες δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τον εκφοβισμό.

Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας απονεμήθηκε από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΚΥΥ) στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι συμμετείχαν στο έργο eTwinning. Το επίπεδο συνεργασίας τόσο ενδοσχολικά όσο και διασχολικά, η καινοτομία, η συνεχής και πολύμορφη αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων αξιολογήθηκαν με υψηλή βαθμολογία. Το έργο απέκτησε πλέον αναγνώριση στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο και θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης (European School Education Platform).

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές: Αλλμέτα Ερσιάννα, Αναστασίου Θεανώ, Αποστολή Ιωάννα, Βλάχο Αντώνιο, Γιούρα Ιλιάνα, Δόμπρογλου Νικολέτα, Ζενιώδη Μαρινέλλα, Κεράι Βέρα, Κοκκινάκη Δημήτριο, Λευκάκη Μαρία, Μαργανέλη Πανδώρα, Μονογιούδη Χριστόφορο, Μπουλούκη Δημήτριο, Πυλιαρού Μαρία για τη συνεργασία τους και την αποτελεσματική δουλειά τους. Η δημιουργικότητα και η διάθεση τους για ποιοτική δουλειά πάνω στο θέμα του εκφοβισμού απέφεραν τους εξαιρετικούς καρπούς μιας πολύ καλά οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας η οποία διακρίθηκε τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο!

Η Παιδαγωγική Ομάδα eTwinning: Προδρόμου Ιωάννης ΠΕ06, Μανάρα Ελένη ΠΕ05, Πλακωτάρη Σμαράγδα ΠΕ78