Ευτελίζει ο Πλακιωτάκης το μεταφορικό ισοδύναμο, καταγγέλλει ο Μιχαηλίδης

Συνειδητά ο υπουργός Ναυτιλίας έχει επιλέξει τον ευτελισμό του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου, καθυστερώντας επί μακρόν τις πληρωμές στους δικαιούχους, καταγγέλλει με δήλωσή του ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αναλυτικά:

Τον απόλυτο ευτελισμό του μεταφορικού ισοδύναμου είναι πλέον βέβαιο πως έχει επιλέξει συνειδητά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Οι εκκρεμείς πληρωμές προς τους κατοίκους των νησιών προσεγγίζουν πλέον τον ένα χρόνο, αφού οι τελευταίες αφορούσαν ως τον Σεπτέμβριο του 2021! Παράλληλα, ως προς το σκέλος των επιχειρήσεων, δεν έχει καν ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η διαβεβαίωση του κ. Πλακιωτάκη στα τέλη Ιουνίου ότι εντός του Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές, επικαλούμενος μάλιστα υποκριτικά «τεχνικά προβλήματα» για να δικαιολογήσει τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά κούφια. Ακόμα και αν υλοποιηθεί, έτσι για αλλαγή, η τελευταία υπόσχεση περί έναρξης πληρωμών από τις 20 Αυγούστου, θα αφορά μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Είναι προφανές πως με  αυτούς τους ρυθμούς και τις ολοένα και μεγαλύτερες καθυστερήσεις στις πληρωμές των δικαιούχων, τον πυρήνα δηλαδή του μεταφορικού ισοδύναμου, το υπουργείο καταστρατηγεί την ίδια την κεντρική στόχευση του μέτρου και βάλλει κατά της φιλοσοφίας του.

Όπως έχουμε ξαναπεί, οι ίδιοι οι νησιώτες που αναγνώρισαν την σημασία του μεταφορικού ισοδύναμου δεν θα επιτρέψουν την απαξίωσή του.