«Φέσι» 1.800.000 ευρώ της ΔΕΥΑΧ στη ΔΕΗ

Το αστρονομικό ποσό του 1.800.000 ευρώ οφείλει η ΔΕΥΑΧ στη ΔΕΗ για απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Η οφειλή αυτή δημιουργήθηκε μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο, όταν ύστερα από εντολή του προέδρου της ΔΕΥΑΧ κ. Βασίλη Μυριαγκού (και όχι του διευθυντή της εταιρείας, όπως αρχικά είχαμε γράψει και αρμοδίως μας διευκρινίσθηκε) η επιχείρηση ύδρευσης της Χίου σταμάτησε να πληρώνει τους λογαριασμούς του ρεύματος που κατά μέσο όρο φτάνουν τις 130.000 ευρώ ανά λογαριασμό.

Όλο αυτό έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία μετά από τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Μυριαγκού περί ρήτρας αναπροσαρμογής, όταν μάλιστα η ΔΕΗ δεν πληρώνεται εδώ και έναν χρόνο!

Η παραπάνω οφειλή αποτέλεσε και ένα από θέματα που θίχτηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης, με την προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας να δηλώνει ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και ότι πλέον θα καταβάλλει τουλάχιστον 100.000 ευρώ το μήνα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα με την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των μονάδων της ΔΕΥΑΧ.

Έστω κι έτσι, όμως, το σύνολο της οφειλής θα παραμένει ακατέβατο, απειλώντας το ίδιο την βιωσιμότητα της επιχείρησης, χωρίς να υπολογιστεί το επιπλέον κόστος και οι αυξήσεις που επιβάλει η ΔΕΗ στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μιλούν για άλλη μια αστοχία της διοίκησης της ΔΕΥΑΧ, που έχει αυξήσει κατακόρυφα το κόστος λειτουργίας της με την πρόσληψη επτά επιπλέον υπαλλήλων κι έχει καταφέρει σε ενάμιση χρόνο και παρότι αυξήθηκαν τα έσοδά της να εξαλείψει το αποθεματικό που είχε από την προηγούμενη διοίκηση, ύψους 700.000 ευρώ. Σήμερα δε μιλά για προβλήματα βιωσιμότητας και για μετακύληση του κόστους στις πλάτες των δημοτών.

Σχόλια