Φεστιβάλ μαστίχας με… γενναίους του επιχειρείν

Η πλατεία Βουνακίου είχε απ΄ όλα χθες το βράδυ, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015. Και φολκλόρ και κους κους και βόλτες καλοκαιρινές κι ανέμελες, από κατοίκους και παραθεριστές, Χιώτες και ξένους.

Κυρίως, όμως – και πάνω από όλα αυτά – είχε, αυτό για το οποίο έγινε η εκδήλωση «Γεύση από Χίο»: Σκαπανείς του επιχειρείν, μικρές κι αθόρυβες επιχειρήσεις, ατομικές και οικογενειακές, που με επικεφαλής την «βαρειά βιομηχανία» της Χίου, την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, έδωσαν μήνυμα και στίγμα για μια στροφή προς τα έξω.

Κάποιοι ίσως να υπολογίζουν στις πωλήσεις, άλλοι στην προβολή, όλοι – όμως – βγήκαν από το καβούκι τους. Το τόλμησαν και είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να χάσουν, τουλάχιστον περισσότερα από όσα η μακροχρόνια κρίση και ύφεση τους έχει αφαιρέσει.

Οκτώ επιχειρήσεις πήραν μέρος στην έκθεση που οργανώνεται και θα διαρκέσει έως τις 4 Αυγούστου 2015, στην πλατεία Βουνακίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 2ο φεστιβάλ μαστίχας. Θα τις αναφέρουμε μία μία με την φωτογραφία τους, καθότι εκτιμούμε ότι πρέπει να προβάλλονται και να ενθαρρύνονται τα έστω και μικρά ή δειλά βήματα εξωστρέφειας.

Παρουσία είχε και ένας άλλος πρεσβευτής της εξωστρέφειας του νησιού, στον αθλητικό χώρο αυτή τη φορά, η ποδοσφαιρική ομάδα Κανάρης Νενήτων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Τάκη Ταναΐνη.

Τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νενήτων «Η Βοκαριά» έδωσαν τις χαρούμενες νότες με τους χορούς τους.

Είχαν προηγηθεί οι σύντομοι χαιρετισμοί των επισήμων, του προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου κ. Γιώργου Γεωργούλη, των βουλευτών Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού και του αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου

emx

Κοκκινάκης Sugar Art

kokkinakis

Μαρία Πρωάκη και ΣΙΑ Ο.Ε.

pasteli proaki

Mastic Snails

saligaria

Κουγιούλης Ι. – Κουγιούλης Σ. Ο.Ε.

kafes

Αφές Κακίτση Ποτοποιία

kakitsi

«Το Χιώτικο» παστέλια

xiotiko

Στέφανος Μονογιούδης «ΣΤΕΦΟΣ»

stefos ouzo

Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς ενημερώνεται για αθλητικά δρώμενα του Κανάρη Νενήτων

kanaris nen

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια