Φεύγουν οι λινάτσες – σκιάχτρα, έρχονται οι τέντες στην Απλωταριά

Στην αισθητική αναβάθμιση των συστημάτων σκίασης που έχουν τοποθετηθεί στην Απλωταριά στοχεύει ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, αλλά – παρά τις αποφάσεις που ελήφθησαν προς αυτή τη κατεύθυνση – παραμένει αμφίβολο αν υλοποιηθεί ο σχετικός σχεδιασμός.

Στην συνάντηση που διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Χίου, παρουσία αρκετών εμπόρων και του αντιδημάρχου Χίου κ. Δημήτρη Καράλη, παρουσιάστηκαν αρκετές τεχνικές λύσεις, ώστε να απομακρυνθούν τα πράσινα δίχτυα – σκίαστρα που είχαν τοποθετηθεί στην Απλωταριά και αλλού και είχαν επικριθεί για την αισθητική που προσέδιδαν στο κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης.

Τελικά, μετά από συζήτηση και παρουσίαση όλων των σχετικών υλικών και σχεδίων αποφασίστηκε να τοποθετηθούν οι πολύχρωμες τριγωνικές τέντες της φωτογραφίας, αρκεί – βέβαια – να βρεθεί τρόπος να καλυφθούν και τα σχετικά έξοδα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η απόλυτη κάλυψη της Απλωταριάς θα απαιτήσει 1500 τ.μ. τέντας, συνολικού κόστους περίπου 20.000 ευρώ.

Ο κ. Καράλης υποσχέθηκε να διερευνήσει την δυνατότητα συνεισφοράς του δήμου Χίου σε αυτή τη προσπάθεια, ενώ οι παριστάμενοι δεν απέκλειαν την επέκταση της τοποθέτησής τους και σε παρόδους.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων εξετάστηκε και η δυνατότητα τοποθέτησης μόνιμης κατασκευής που θα κλείσει την «οροφή» της Απλωταριάς, ωστόσο έγινε κατανοητό ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στις παρούσες συνθήκες.

Επίσης εξετάστηκε και η δυνατότητα κάλυψης του δαπέδου με ειδικά βερνίκια που μειώνουν την θερμοκρασία έως και πέντε βαθμούς, χωρίς – πάντως – να εγκριθεί η πρόταση.

Η σημερινή αντιαισθητική εικόνα στην Απλωταριά

tentes aplot 2