Φιλόδοξος στόχος για καλοκαίρι

Φιλόδοξο στόχο για την δρομολόγηση υδροπλάνων στη Χίο, έστω και στο τέλος του καλοκαιριού, θέτει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes κ. Νίκος Χαραλάμπους,

Ο κ. Χαραλάμπους, που βρέθηκε σήμερα στη Χίο και κατέθεσε την μοναδική προσφορά στον διαγωνισμό του Λιμενικού Ταμείου Χίου για την δημιουργία υδατοδρομίων στη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες, μίλησε στον Αστραπάρη και επεσήμανε ότι η Χίος δεν φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερες δυσκολίες για το εγχείρημα.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι μέσα σε τρεις έως τέσσερις μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τυπικές και κατασκευαστικές εργασίες και η εταιρεία θα είναι έτοιμη να αναπτύξει τα σχέδιά της και για τη Χίο.

xaralampous 1h

 

Τα γενικότερα σχέδια της εταιρείας, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και ειδικότερα των οικονομικών της Ελλάδας έχουν πάει πίσω, έχει δοθεί παράταση, ωστόσο ο κ. Χαραλάμπους φάνηκε σίγουρος ότι το 2015 θα τεθούν σε εφαρμογή.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη Χίο, επεσήμανε ότι το νησί μπαίνει με τη σημερινή διαδικασία του διαγωνισμού στο «παιχνίδι» των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων. Ξεκινάει, τόνισε, μια δραστηριότητα για τη Χίο, που θα δώσει ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ένα καινούριο μέσο μεταφοράς. Το μέσο αυτό μπορεί να δώσει ανάπτυξη και επιλογές, τόσο στον Έλληνα, όσο και στον τουρίστα επισκέπτη της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, κατέληξε ο κ. Χαραλάμπους.

ydroplana 009

Η επιτροπή του διαγωνισμού ετοιμάζεται για το άνοιγμα του φακέλου της προσφοράς

Στον σημερινό διαγωνισμό, η προσφορά της εταιρείας Hellenic Seaplanes προβλέπει την καταβολή ετήσιου τιμήματος 4.900 ευρώ και για τα τρία υδατοδρόμια, ενώ το Λιμενικό Ταμείο Χίου θα εισπράττει ποσοστό 5% επί της αξίας του κάθε εισιτηρίου. Πλέον τούτων, η εταιρεία θα αναλάβει το συνολικό κόστος της επένδυσης για την δημιουργία των υδατοδρομίων και κάθε άλλη τυπική διαδικασία που θα απαιτηθεί.

Το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας, από την οποία αναδείχθηκε ανάδοχος η Hellenic Seaplanes, θα εγκριθεί σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Χίου και εν συνεχεία η απόφαση θα εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια