Φιλοζωική μέριμνα από τον Δήμο Οινουσσών

Καμπάνια για την προστασία των αδέσποτων του νησιού ξεκίνησε ο Δήμος Οινουσσών, σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου,.

Η προσπάθεια ξεκίνησε με ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 με το προεδρείο του Φιλοζωικού Συλλόγου  αποτελούμενο από τους κ. Κατιάνα Χούλη, κ. Πόπη Φλάμου και κ. Κώστα Περδικάρη να δίνει κατατοπιστικές οδηγίες και συμβουλές στο πολυάριθμο κοινό, που γέμισε την αίθουσα.

Παρών ήταν και ο κτηνίατρος δρ. Παναγιώτης Καρατζάνος, ο οποίος ανέπτυξε με επιστημονικές οδηγίες τον τρόπο με τον οποίο πρέπει οι ιδιοκτήτες και οι κάτοικοι του νησιού να φροντίζουν τα ζώα. Στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην προστασία των ζώων (αδέσποτων & μη) αναφέρθηκε ο Προϊστάμενος του Αστ. Σταθμού Οινουσσών κ. Δημ. Φιλιππίδης. Η Δημοτική Αρχή εκκινεί εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων, ώστε να ακολουθήσει η στείρωση και προστασία των αδέσποτων γατών.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Λεοντής έχει αναλάβει την δημιουργία της Εθελοντικής Ομάδας που θα συνδράμει στο έργο του Δήμου και οι δηλώσεις συμμετοχών των εθελοντών συνεχίζονται

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια