Φήμες για καρατόμηση του υπουργού Άμυνας – Αινιγματική διάψευση του Λευκού Οίκου

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παραμένει ακόμη στη θέση του ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απαντώντας σε σχετική ερώτηση και εν μέσω μίας δίνη φημολογίας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να αποπέμψει τον Μαρκ Έσπερ μετά τα σχόλιά του για το κύμα διαδηλώσεων που έχει ξεσπάσει στη χώρα και την άποψή του ότι ο στρατός δεν θα πρέπει να εμπλακεί στην αντιμετώπισή του.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο Έσπερ είναι ακόμη ο υπουργός Έσπερ και εάν ο πρόεδρος απωλέσει την εμπιστοσύνη του, θα το μάθουμε όλοι στο μέλλον» ανέφερε η εκπρόσωπος McEnany.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε δημοσίως ότι αντιτίθεται στην ανάπτυξη του αμερικανικού στρατού στις περιοχές των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων, αποδοκιμάζοντας έτσι τα σχετικά σχέδια του Τραμπ.

«Δεν είμαι υπέρ της κήρυξης μίας κατάστασης εξέγερσης», που θα επέτρεπε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναπτύξει εν ενεργεία στρατιώτες μπροστά σε Αμερικανούς πολίτες και όχι πλέον εφέδρους της Εθνοφυλακής, είπε ο Έσπερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν εν ενεργεία στρατιώτες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί παρά ως έσχατη επιλογή και σε πιο επείγουσες και πιο τραγικές καταστάσεις. Δεν βρισκόμαστε σε αυτού του είδους την κατάσταση σήμερα», σημείωσε ο Έσπερ.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου παραδέχθηκε, επίσης ότι έσφαλε και για την εμφάνισή του τη Δευτέρα δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φωτογραφήθηκε μπροστά από την επισκοπική εκκλησία του Αγίου Ιωάννου με μια Βίβλο στο χέρι, λίγα λεπτά μετά τη βίαιη διάλυση διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν ειρηνικά κοντά στον Λευκό Οίκο.

«Κάνω ό,τι μπορώ να παραμείνω απολιτικός και να αποφεύγω καταστάσεις που μπορούν να φαίνονται πολιτικές»,επισήμανε.

«Κάποιες φορές τα καταφέρνω, κάποιες άλλες όχι».

ΠΗΓΗ: KATHIMERINI.GR (από το Reuters)