Φίμωτρο στον Τύπο – Μάο Τσε Τούνγκ ο Βουρνούς, Τσου Εν Λάι ο Τριαντάφυλλος

Σε μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική ενέργεια, σε βάρος της πλειονότητας των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης, προέβη ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, αποκλείοντάς τους από τις δηλώσεις που έκανε για να δικαιολογήσει τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν χθες, Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου.

Ο δήμαρχος Χίου κάλεσε το πρωί της Παρασκευής, 1η Νοεμβρίου 2019, δημοσιογράφους μόνον από τρία μέσα ενημέρωσης (Αλήθεια, Πατρίδα και politischios.gr) αποκλείοντας όλους του άλλους, θεωρώντας – προφανώς – ότι η ενημέρωση από την θέση του δημάρχου αποτελεί προσωπική του κι όχι θεσμική υπόθεση.

Ο astraparis.gr σε ό,τι τον αφορά είναι προφανές ότι εκτός από την έντονη διαμαρτυρία του, που εξεφράσθη ήδη στο γραφείο Τύπου του δήμου Χίου, θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες όπου δει, επειδή κρίνει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν στον θεσμό του δημάρχου και πλήττουν ευθέως την ελευθεροτυπία.

Επί της ουσίας των δηλώσεων, σύμφωνα με όσα από τα προαναφερόμενα μέσα δημοσιεύθηκαν, ο κ. Κάρμαντζης επιτέθηκε με σφοδρότητα και με υπεροπτικό ύφος στον κ. Μανώλη Βουρνού, τον οποίο παρομοίασε με τον Μάο Τσε Τούνγκ (αλήθεια τι κοινό τους βρήκε;), ενώ για τον κ. Κώστα Τριαντάφυλλο είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τον παρασύρει ο κ. Βουρνούς!

Τους κατηγόρησε ότι ενώ προεκλογικά είχαν δηλώσει ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής, όποια κι αν ήταν αυτή, τώρα – τόνισε – αρνούνται κάθε συνεργασία και δυναμιτίζουν το κλίμα.

Το μότο του δε, αναφερόμενος στους κ.κ. Βουρνού και Τριαντάφυλλο, συμπυκνώθηκε στην φράση «δεν θα τους αφήσω να τα κάνουν λαμπόγυαλο».

Για τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα το Δίκτυο Πολιτών και την Χιακή Συμπολιτεία, που επίσης διαχώρισαν την θέση τους και αποχώρησαν από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν ανέφερε το παραμικρό.

Σε ό,τι αφορά το πανδαιμόνιο που προκάλεσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και ο ίδιος, με την άρνηση του πρώτου να θέσει προς συζήτηση το θέμα του τοπικού συμβουλίου Βολισσού, ανέλαβε την υπεράσπισή του κ. Παύλου Καλογεράκη και απέδωσε στην υπέρμετρη δημοκρατική ευαισθησία του τα όποια λάθη γίνονται στην διαδικασία των συνεδριάσεων.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια