Φοιτητικό τσουνάμι απέναντι στις περικοπές σε εστίες και σίτιση

Με τα μελανώτερα χρώματα περιγραφεί η Πανσπουδαστική Κ.Σ. την κατάσταση αναφορικά με τη φοιτηική μέριμνα στο πανεπιστήμιο Αιγαίου καταγγέλοντας ότι 9 στους 10 φοιτητές μένουν εκτός της δωρεάν σίτισης και ανάλογα ποσοστά και στις φοιτητικές εστίες.

“Από τους 18.100 φοιτητές, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες καλύπτονται μόλις 685 σε κλίνες (εστίες ή μισθωμένα δωμάτια) και μόλις 1.820 δικαιούνται δωρεάν σίτιση! Η “απάντηση” σε αυτή την άθλια κατάσταση δεν μπορεί να είναι αλλαγή κατανομής των θέσεων στη σίτιση ανάλογα την επισκεψιμότητα, αλλαγή των δικαιούχων στην στέγαση κάθε Οκτώβρη! Κανείς να μη συμβιβαστεί με αυτό το άθλιο παζάρι των σπουδών και της ζωής μας!

Για ποια “αξιολόγηση” περηφανεύονται οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου άραγε τη στιγμή που οι χιλιάδες φοιτητές του βρίσκονται στον αέρα; Καμία νέα θέση που κατέκτησε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις διεθνείς αξιολογήσεις δεν άνοιξε νέες θέσεις σίτισης, δεν έχτισε νέες εστίες για τους φοιτητές του! Τέρμα πια στην κοροιδία! Μπαίνουμε μπροστά για τα δικαιώματα μας!”, αναφέρουν  στην ανακοίνωση τους ποι φοιτητές.

Καλούν σε παναιγαιακή μέρα δράσης για τα δικαιώματα τους στη φοιτητική μέριμνα την Δευτέρα 25 Φλεβάρη 2019

Στη Ρόδο, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στη Λέσβο, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Σε Σάμο, Χίο, Σύρο στις Διοικήσεις των τμημάτων,

διεκδικώντας από την κυβέρνηση, το Υπουργείο, τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, την Πρυτανική Αρχή:

– Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές που έκαναν αιτήσεις στην αρχή της χρονιάς και διεύρυνση των δικαιούχων.

– Να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για δωρεάν στέγαση με επινοικίαση ξενοδοχείων για όσους έκαναν αίτηση και είναι εκτός εστιών.

– Άμεση χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματος σε όσους φοιτητές σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.

– Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες της φοιτητικής μέριμνας.