Φορέας Τουρισμού: Υπό προϋποθέσεις η δομή – καραντίνα για τους πρόσφυγες

Όρους και προϋποθέσεις θέτει ο Φορέας Τουρισμού Χίου για την δημιουργία νέας προσωρινής δομής προς χρήση ως καραντίνας για νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, με κεντρικό σημείο αναφοράς να μην είναι κοντά στον αστικό ιστό ή σε περιοχές με τουριστική δραστηριότητα.

Κατά τα λοιπά, θέτει και περαιτέρω ζητήματα, ορισμένα εκ των οποίων ουδεμία έχουν σχέση με την πραγματικότητα, όπως για παράδειγμα την άμεση μετακίνηση των νεοεισερχομένων μετά την λήξη της καραντίνας στην ηπειρωτική χώρα, ενώ όπως είναι γνωστό τούτων προηγούνται άλλοι που παραμένουν επί μακρόν διάστημα στη Χίο. Ή ακόμα ζητά να ορισθεί μέγιστη χωρητικότητα της δομής τα 100 άτομα, ενώ αν έρθουν 120 πού θα πάνε οι επιπλέον 20 δεν αναφέρει. Αναλυτικά:

– Της δέσμευσης λειτουργίας του εν λόγω χώρου αποκλειστικά ως χώρου καραντίνας και για εξ αρχής σαφώς ορισμένου χρονικού διαστήματος.

– Την μετακίνηση των νεοαφιχθέντων στην ενδοχώρα μετά το πέρας της χρονικής περιόδου που θα ορισθεί ως διάστημα καραντίνας, δεδομένου ότι οι δυνατότητες περίθαλψης στο νησί είναι ήδη περιορισμένες, ενώ η αεροδιακομιδή είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

– Της ρήτρας για άμεση παύση λειτουργίας του εν λόγω χώρου αμέσως με την άρση των περιοριστικών μέτρων στην επικράτεια.

– Την συμφωνία για μέγιστη χωρητικότητα 100 ατόμων.

– Την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αποκλειστικά στον χώρο αυτό και την δέσμευση για παροχή κατάλληλου, ειδικού εξοπλισμού που απαιτείται, ώστε να μην επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το υφιστάμενο σύστημα υγείας του νησιού.

– Την παράλληλη αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια