Φορτώνεται με 56 εργαζόμενους η ΔΙΑΝΟΧ, «γίγαντας» με πήλινα πόδια

Όταν η δημοτική αρχή του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και η διοίκηση της ΔΙΑΝΟΧ μιλούσαν για την γιγάντωση της εταιρείας δεν διευκρίνισαν ότι αυτό δεν αφορά τις δραστηριότητές της, αλλά την αύξηση του προσωπικού, στο πλαίσιο των εξαγγελιών για αύξηση των θέσεων εργασίας και… μείωση της ανεργίας στο νησί!

Κι όταν σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας είχαμε αναφέρει, με αφορμή τις συνεχείς προσλήψεις (με απευθείας αναθέσεις, φυσικά) στην εταιρεία, τον αριθμό των 10 προσλήψεων, δεν φαντασθήκαμε πόσο έξω είχαμε πέσει στην πληροφόρηση και στις εκτιμήσεις μας.

Σήμερα, αποκαλύπτεται ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε. (Διαχείριση Απορριμμάτων νομού Χίου) θα φτάσει στους 56 (γεροί νάναι), σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό υπηρεσιών και το νέο οργανόγραμμα της επιχείρησης, που εγκρίθηκε στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 και αναρτήθηκε στην Διαύγεια.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα απασχολούνται σε μια επιχείρηση, η οποία μέχρι πρότινος είχε περί τους πέντε εργαζόμενους, με μοναδικό αντικείμενο δραστηριοτήτων την διαχείριση του χώρου υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων και την διαχείριση της ανακύκλωσης, όταν θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το σύστημα.

Να σημειωθεί δε ότι τα έσοδα της ΔΙΑΝΟΧ προέρχονται αποκλειστικά από την επιδότησή της από τον δήμο Χίου!

Η ακτινογραφία των εργαζομένων της ΔΙΑΝΟΧ

Ενδιαφέροντα, όμως, είναι και τα στοιχεία που αφορούν την «ταυτότητα» των εργαζομένων της ΔΙΑΝΟΧ, όταν αυτοί θα προσληφθούν (προφανώς με απευθείας αναθέσεις και όχι μέσω ΑΣΕΠ), σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο του νέου εσωτερικού κανονισμού υπηρεσιών της επιχείρησης. Συγκεκριμένα:

1. Η πλειονότητα των εργαζομένων θα είναι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και συγκεκριμένα οι 29 στους 56, ποσοστό 51,79%, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι 21 και υποχρεωτικής 6.

2. Η πλειονότητα των εργαζομένων θα είναι επιστημονικών και διοικητικών καθηκόντων και συγκεκριμένα οι 35, δηλαδή ποσοστό 62,5% και μόνον οι 21 ή 37,5% θα είναι χειρώνακτες (οδηγοί, χειριστές, εργάτες κ.λπ.). Δηλαδή, η αναλογία θα είναι 1 προς 1,67, τουτέστιν καταλυτική σε μια εταιρεία όπου απαιτείται ένταση εργασίας χειρωνακτικής και όχι… πνευματικής.

3. Στην επιχείρηση θα υπάρχουν 12 προϊστάμενοι τμημάτων, μοιρασμένοι σε τέσσερις διευθύνσεις, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο αν θα προβλεφθούν ξεχωριστές θέσεις για τους διευθυντές των διευθύνσεων, καθώς και για τον γενικό διευθυντή!

Να σημειώσουμε ότι η ετήσια χρηματοδότηση της ΔΙΑΝΟΧ από τον δήμο Χίου ανέρχεται στο ποσό των 670.000 ευρώ, με εξαίρεση το 2019, οπότε και ανήλθε στο ποσό του ενός εκατ. ευρώ, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες επισκευαστικές εργασίες στο ακίνητο της ΒΙΑΛ, όπου θα λειτουργήσει το κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων.

Εύκολα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό ότι η χρηματοδότηση αυτή δεν επαρκεί ούτε για την μισθοδοσία του πολυάριθμου προσωπικού της ΔΙΑΝΟΧ, οπότε και θα απαιτηθούν επιπλέον πόροι, οι οποίοι προς το παρόν δεν υπάρχουν, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό από την διοίκηση της επιχείρησης από πού θα προκύψουν.

Ακολουθούν ο κατάλογος των εργαζομένων της ΔΙΑΝΟΧ ανά ειδικότητα και το νέο οργανόγραμμα της επιχείρησης

proslipseis1
proslipseis2
proslipseis3
proslipseis4
organogramma

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια